De Indiase Kanji krijgt prijs op Internationale Gehandicaptendag

Kanji_2Op 3 december - Internationale Dag voor Mensen met een Handicap - krijgt Kanji Khimjibhai (26) uit India een award. De officiële naam? De Smt. Nandini P. Divatia Rural Rehabilitation Award for Disabled 2011. Kanji, een jonge man met twee verlamde benen en een verlamde hand, krijgt de award volkomen terecht. Zijn leven vormt een inspirerend voorbeeld voor andere kinderen en jongeren met een handicap. Het kan ze hoop en vertrouwen in hun mogelijkheden geven.

Gat in de markt
In februari 2007 kon Kanji - dankzij een financiële bijdrage van het Liliane Fonds - een verkoophut, snacks, bestek en schrijfwaren aanschaffen. Zijn winkeltje was meteen een succes. Later raakte Kanji geïnteresseerd in elektronica. Hij zag een gat in de markt. Sindsdien is hij volleerd reparateur. In zijn winkel repareert hij televisies, videorecorders, ventilators en mobieltjes. Kanji’s inkomen stelt zijn zus, neefje en nichtje nu in staat om naar school te gaan. Ook verstrekt Kanji leningen aan mensen in de buurt die het geld goed kunnen gebruiken.

Rolmodel
Op 3 december krijgt Kanji een award vanwege zijn bijzondere inzet en kwaliteiten. De award wordt hem in Ahmedabad overhandigd door een rechter van het Indiase Hooggerechtshof. Het is Kanji van harte gegund. Hij is nu een rolmodel en voorbeeld voor anderen. En Kanji is dankbaar, voor de mogelijkheden die hij via het Liliane Fonds heeft gekregen.

Fiscaal voordelig geven

Het Liliane Fonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Geven aan een goed doel kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Lees verder...

belasting

donatie

Doneren? Uw bijdrage telt

Wilt u kinderen met een handicap ook helpen? Uw gift maakt een groot verschil.
Doe een donatie

CBF-Keur voor goede doelen