Mobiele brigade helpt ruim 7000 Nicaraguaanse kinderen

mobielebrigadeLos Pipitos, de partnerorganisatie van het Liliane Fonds in Nicaragua, kon tot voor kort de kinderen en jongeren met een handicap in de veraf gelegen gebieden moeilijk bereiken. Met het extra geldbedrag dat de Nationale Postcode Loterij aan het Liliane Fonds heeft geschonken, wordt dit nu mogelijk gemaakt.

Mobiele Brigade
Mede dankzij de hulp van de Nationale Postcode Loterij kon Los Pipitos een mobiele brigade opzetten. Therapeuten en medici reizen met speciale apparatuur door het hele land. Van de donatie kon Los Pipitos onder andere een draagbare defibrillator aanschaffen en een specialist voor gehoor- en spraakstoornissen aanstellen. In 2010 heeft de mobiele brigade 7101 patiƫnten onderzocht. Bij elk van hen is een diagnose gesteld, waarna een behandelplan voor revalidatie is gemaakt.

nplNationale Postcode Loterij steunt het Liliane Fonds
Sinds 2000 is het Liliane Fonds begunstigde van de Nationale Postcode Loterij. In totaal heeft het Liliane Fonds tot 2010 10,8 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij ontvangen. In de afgelopen jaren werden uit die bijdragen vele tienduizenden kinderen en jongeren met een handicap geholpen in Aziƫ, Afrika en Latijns-Amerika. Ook konden bijzondere projecten gesteund worden, zoals de mobiele brigade in Nicaragua. Voorzieningen die ervoor zorgen dat het Liliane Fonds meer kinderen beter kan helpen.

Fiscaal voordelig geven

Het Liliane Fonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Geven aan een goed doel kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Over fiscaal voordelig geven

Over fiscaal voordelig geven

donatie

Doneren? Uw bijdrage telt

Wilt u kinderen met een handicap ook helpen? Uw gift maakt een groot verschil.
Doe een donatie

CBF-Keur voor goede doelen

sticker

Mis onze nieuwtjes, acties en tv-uitzendingen niet!

Ontvang de digitale nieuwsbrief met verhalen van onze kinderen en behaalde resultaten