Shirley kan prima basketballen met haar prothese

Zet een sponsoractie op voor het Liliane Fonds

Letterlijk in actie voor het goede doel

Zoekt u een manier om in actie te komen voor kinderen met een handicap? Dan is een sponsoractie een geweldige manier om geld in te zamelen. Bij een sponsoractie worden sportieve prestaties beloond met donaties aan het goede doel. Wij helpen u graag om van uw sponsoractie voor het Liliane Fonds een succes te maken.

Hoe werkt een sponsoractie?

Gaat u meedoen aan een (meerdaagse) wandeltocht, een lange fietstocht of een hardloopwedstrijd? Laat u dan sponsoren voor het goede doel. Vraag bijvoorbeeld een donatie aan vrienden of familie, of benader bedrijven als sponsor. De voorwaarden van de sponsoring kunt u zelf afspreken met de sponsors. De donatie kan bijvoorbeeld worden afgestemd op het te behalen einddoel, maar ook op de afgelegde afstand of rondes. U kunt het geld persoonlijk ophalen bij uw sponsors, maar kunt uw sponsoractie ook online organiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld een inzamelingsactie starten op Facebook. Hier kunt u gemakkelijk een streefbedrag aanmaken en uitleggen waarom u zich juist inzet voor het Liliane Fonds.

Carlo, hier met vriendjes, heeft moeite met praten en leren

Sponsorloop voor het goede doel

Een sponsoractie is ook voor kinderen een geweldige manier om zich in te zetten voor het goede doel. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop op school, waarbij familie en kennissen een kind kunnen sponsoren per gelopen rondje. Zo helpen kinderen in Nederland hun leeftijdsgenoten met een handicap in arme landen vooruit. Het Liliane Fonds kan eventueel gratis informatie en lesmaterialen leveren om deze problematiek inzichtelijk te maken in de klas.

Dove kinderen steken duim op in Benin

Gaat u een sponsoractie organiseren? Vraag materialen aan

Om een succesvolle sponsoractie te organiseren, is het belangrijk uw actie zo goed mogelijk te promoten. Het Liliane Fonds helpt u hier graag bij. Wij sturen u bijvoorbeeld graag gratis folders, posters, nieuwsbrieven en andere materialen. Als sponsors meer weten over de bestemming van hun donatie, zijn ze bovendien vaak bereid meer te betalen. Vraag dus snel promotiematerialen aan!

4 tips om van uw sponsoractie een succes te maken

Hoe zorgt u er nou voor dat zo veel mogelijk mensen uw initiatief gaan sponsoren? Hier vier tips voor een succesvolle sponsoractie:

 • Maak uw boodschap persoonlijk

  Vertel in uw eigen woorden waarom u zich inzet voor kinderen met een handicap.

 • Vraag familie en vrienden om u te sponsoren

  Vergeet ook uw grotere netwerk niet: buren, bekenden van sport- of hobbyvereniging, collega’s, werkrelaties enzovoort.

 • Stel een streefbedrag vast

  Zo werkt u met uw sponsors toe naar een gezamenlijk doel. Als u uw streefbedrag vroeg behaalt (hoera!), kunt u altijd ophogen.

 • Laat sponsors de actie meebeleven

  Geef een inkijkje in de voorbereidingen, plaats foto’s en deel de stand van de donaties. Met als hoogtepunt de actie zelf en het eindresultaat!

 • Vragen over sponsoracties of op een andere manier geld inzamelen?

  Wij ondersteunen uw sponsoractie graag. Dus heeft u vragen of wilt u materialen ontvangen? Of bent u juist op zoek naar andere ideeën voor goede doelen acties? Wij denken maar al te graag met u mee. Neem gerust telefonisch of per mail contact met ons op.

  0800 – 7 800 800
  actie@lilianefonds.nl