Shirley kan prima basketballen met haar prothese

Zet een sponsoractie op voor het Liliane Fonds

Letterlijk in actie voor het goede doel

Zoek jij een manier om in actie te komen voor kinderen met een handicap? Dan is een sponsoractie een geweldige manier om geld in te zamelen. Bij een sponsoractie worden sportieve prestaties beloond met donaties aan het goede doel. Wij helpen je graag om van uw sponsoractie voor het Liliane Fonds een succes te maken.

Hoe werkt een sponsoractie?

Ga jij meedoen aan een (meerdaagse) wandeltocht, een lange fietstocht of een hardloopwedstrijd? Laat je dan sponsoren voor het goede doel. Vraag bijvoorbeeld een donatie aan vrienden of familie, of benader bedrijven als sponsor. De voorwaarden van de sponsoring kun je zelf afspreken met de sponsors. De donatie kan bijvoorbeeld worden afgestemd op het te behalen einddoel, maar ook op de afgelegde afstand of rondes. Je kunt het geld persoonlijk ophalen bij je sponsors, maar je kunt je sponsoractie ook online organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld een inzamelingsactie starten op Facebook. Hier kun je gemakkelijk een streefbedrag aanmaken en uitleggen waarom jij je juist inzet voor het Liliane Fonds.

Carlo, hier met vriendjes, heeft moeite met praten en leren

Sponsorloop voor het goede doel

Een sponsoractie is ook voor kinderen een geweldige manier om zich in te zetten voor het goede doel. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop op school, waarbij familie en kennissen een kind kunnen sponsoren per gelopen rondje. Zo helpen kinderen in Nederland hun leeftijdsgenoten met een handicap in arme landen vooruit. Het Liliane Fonds kan eventueel gratis informatie en lesmaterialen leveren om deze problematiek inzichtelijk te maken in de klas.

Dove kinderen steken duim op in Benin

Gaat u een sponsoractie organiseren? Vraag materialen aan

Om een succesvolle sponsoractie te organiseren, is het belangrijk jouw actie zo goed mogelijk te promoten. Het Liliane Fonds helpt je hier graag bij. Wij sturen je bijvoorbeeld graag gratis folders, posters, nieuwsbrieven en andere materialen. Als sponsors meer weten over de bestemming van hun donatie, zijn ze bovendien vaak bereid meer te betalen. Vraag dus snel promotiematerialen aan!

4 tips om van jouw sponsoractie een succes te maken

Hoe zorg je er nou voor dat zo veel mogelijk mensen jouw initiatief gaan sponsoren? Hier vier tips voor een succesvolle sponsoractie:

 • Maak jojouw boodschap persoonlijk

  Vertel in jouw eigen woorden waarom jij je inzet voor kinderen met een handicap.

 • Vraag familie en vrienden om je te sponsoren

  Vergeet ook jouw grotere netwerk niet: buren, bekenden van sport- of hobbyvereniging, collega’s, werkrelaties enzovoort.

 • Stel een streefbedrag vast

  Zo werk je met je sponsors toe naar een gezamenlijk doel. Als je jouw streefbedrag vroeg behaalt (hoera!), kun je altijd ophogen.

 • Laat sponsors de actie meebeleven

  Geef een inkijkje in de voorbereidingen, plaats foto’s en deel de stand van de donaties. Met als hoogtepunt de actie zelf en het eindresultaat!

 • Vragen over sponsoracties of op een andere manier geld inzamelen?

  Wij ondersteunen jouw sponsoractie graag. Dus heb je vragen of wil je materialen ontvangen? Of ben je juist op zoek naar andere ideeën voor goede doelen acties? Wij denken maar al te graag met je mee. Neem gerust telefonisch of per mail contact met ons op.

  0800 – 7 800 800
  actie@lilianefonds.nl