Ardiawan (Indonesië) zit op school met kinderen zonder handicap

Vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in

Je kunt je op verschillende manieren als vrijwilliger inzetten voor het Liliane Fonds: als bureauvrijwilliger op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, als oproepvrijwilliger voor incidentele ‘klussen’ of als vrijwilliger voorlichting in uw eigen omgeving.

Vrijwilligers zijn belangrijk voor het Liliane Fonds. Omgekeerd hebben wij vrijwilligers veel te bieden. Denk aan (persoonlijke) ontwikkeling, werkervaring en sociale contacten.

Bureauvrijwilligers

Bureauvrijwilligers verrichten werkzaamheden op het kantoor van het Liliane Fonds. Ze komen hiervoor (in beginsel) ten minste 8 uur per week naar kantoor. De vrijwilligersfuncties zijn heel verschillend. We hebben mensen in huis die beschikken over specifieke deskundigheid, bijvoorbeeld in de ondersteuning van Zuidelijke partners of op communicatiegebied. Maar je kunt je ook inzetten als gastvrouw/-heer, receptionist(e), secretariële of administratieve kracht. Wil je kortdurend vrijwilligerswerk doen? Voor bepaalde werkzaamheden is ook dat mogelijk.

Oproepvrijwilligers

Oproepvrijwilligers zetten zich incidenteel in voor het Liliane Fonds. Ook als oproepvrijwilliger heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen mee te helpen bij evenementen. Maar je kunt er ook aan meewerken dat promotie- en expositiematerialen tijdig op de juiste plek komen en weer worden opgehaald. Ten slotte kun je zich aanmelden voor inpak- en andere werkzaamheden op kantoor.

Vrijwilligers voorlichting

Vrijwilligers voorlichting zijn, verspreid over Nederland, actief in hun eigen omgeving. Ze geven bijvoorbeeld gastlessen op scholen, vertegenwoordigen het Liliane Fonds bij acties en evenementen in hun regio, nemen cheques in ontvangst, geven interviews op de lokale omroep én ontwikkelen zelf initiatieven om de naamsbekendheid van het Liliane Fonds te vergroten.

Profielen

Van elke vrijwilligersfunctie is er een profiel. We vinden het belangrijk ‘de juiste vrijwilliger voor de juiste plek’ te vinden. Daarom werven we vrijwilligers op basis van vacatures – check geregeld of er een bij zit die bij jou past – en moeten kandidaten voor een bepaalde functie ook aan het profiel voldoen.

Naar de vrijwilligersvacatures
“Mijn dromen zijn uitgekomen. Nu die van de kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden nog!”
- Vrijwilliger