Recept Zoete aardappel en pompoen

Geniet van wereldrecepten voor kinderen uit Oeganda, Guatemala en Indonesië 

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen, en gezonde voeding hoort daar natuurlijk bij. Maar voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden is gezonde voeding vaak een zaak van leven of dood. Een kind met schisis kan bijvoorbeeld vaak moeilijk drinken, waardoor het ondervoed raakt. Baby’s met een hersenbeschadiging kunnen soms niet goed slikken, waardoor ze eten niet binnen kunnen krijgen. 

Zo zijn er tal van redenen dat kinderen niet goed kunnen eten. Met als gevolg dat ze tijdens die eerste levensjaren een achterstand oplopen, of dat hun ontwikkeling achterblijft vanwege tekort aan gezonde voedingsstoffen. Samen met de partnerorganisaties in de landen waar we actief zijn, proberen we dit te voorkomen en werken we aan bewustwording bij ouders. 

Proef de wereld 

Om het belang van goede voeding te onderstrepen, en om kinderen in Nederland te laten proeven van het lekkers dat de wereld te bieden heeft, hebben we samen met onze partnerorganisaties in Oeganda, Guatemala en Indonesië een aantal recepten voor kinderen ontwikkeld. Leuk om je (klein)kinderen kennis te laten maken met nieuwe smaken en om ze hetzelfde te laten eten als hun leeftijdsgenootjes in landen waar het Liliane Fonds werkt. 

Download de recepten

Oeganda 

Guatemala 

Indonesië