Tv-programma: Jij maakt het verschil

Mariska (22) en Alwin (70), twee donateurs van het Liliane Fonds, en GTST-coryfee Ruud Feltkamp zien in een nieuw RTL 4-programma in de Filippijnen met eigen ogen hoe kinderen met een handicap in grote armoede leven. Kunnen we een verschil maken in hun harde realiteit?

Volg de ervaringen van Mariska, Alwin en Ruud in het tweeluik ‘Jij maakt het verschil’ op RTL 4.

 

Naar school tussen het afval

Op de Filippijnen hebben Mariska, Alwin en Ruud indrukwekkende ontmoetingen en komen ze in heftige situaties terecht. Ze bezoeken onder meer een stortplaats waar kinderen, gedwongen door de armoede, in het vuilnis moeten werken voor de kost. Velen van hen hebben een handicap. Hoe kun je het verschil maken in de levens van deze kinderen?

Ik was onder de indruk van hoe blij een moeder was toen ze hoorde dat haar kind na de intake werd aangenomen om behandeld te worden.

- Alwin

Weerzien met Aisha

Ook ontmoeten Ruud, Mariska en Alwin de elfjarige Aisha. Zij groeit op in één van de armste wijken van Manilla. Bij haar geboorte lijkt Aisha een gezonde baby. Maar een jaar later hoort moeder Grace dat haar dochtertje gehandicapt is. Het meisje kan vrijwel niets zelfstandig. Hoe gaat het nu met Aisha, zeven jaar nadat ze in contact kwam met het Liliane Fonds?

Ontmoeting langs het spoor

De elfjarige JM ontmoeten Mariska, Alwin en Ruud langs een verlaten spoorlijn. Daar woont hij samen met zijn ouders. JM heeft het syndroom van Down en wordt sinds een aantal jaren begeleid door onze partnerorganisatie. Sindsdien is hij veel zelfstandiger en socialer geworden. Maar hij moet wel dringend medisch onderzocht worden.

Ook bijdragen?

Wilt u het verschil maken voor kinderen zoals Joy Joy, JM en Aisha?

Doneer nu

Uitzendingen ‘Jij maakt het verschil’

'Jij maakt het verschil' wordt uitgezonden in twee delen op RTL 4.

Aflevering 1:
Zaterdag 16 februari

Aflevering 2:
Zaterdag 23 februari