Victor speelt graag met zijn vriendjes

Victor (7) uit Brazilië

Victor werd geboren met een meervoudige handicap. Vier jaar lang kon hij niets anders dan op bed liggen en over de grond kruipen. Toen Victor in contact werd gebracht met een partnerorganisatie van het Liliane Fonds, kon hij niet lopen en niet praten. Sindsdien is er veel veranderd in zijn leven. Victor praat nu volop en speelt graag buiten met zijn vriendjes. Zijn buurjongen is zijn beste maatje. Veel mensen in Victors omgeving zijn verrast door de ontwikkeling die Victor binnen enkele jaren heeft doorgemaakt.

De steun die Victor ontvangt

Victor is enorm vooruitgegaan, onder andere dankzij de fysiotherapie en spraaktherapie die hij heeft gekregen. Elke dag brengt Victors vader hem naar school. Want Victor gaat nu samen met andere kinderen uit de sloppenwijk naar een reguliere school. Zijn ouders zien elke dag hoe hij zich ontwikkelt tot een vrolijke jongen die steeds beter kan communiceren.

Dankzij therapie op maat is Victor enorm vooruitgegaan: hij speelt nu graag buiten met zijn vriendjes.

Het Liliane Fonds in Brazilië

Het gaat steeds beter met Brazilië, ook al zijn de verschillen in armoede tussen de regio’s nog steeds gigantisch. Toch is Brazilië, net als buurland Argentinië, zover dat het zelf in staat is te zorgen dat kinderen en jongeren met een handicap steun én kansen krijgen. In Brazilië zal daarom de ondersteuning aan de partnerorganisaties in het rijkere zuiden worden afgebouwd; in het arme noorden zullen de partners ondersteund en versterkt worden tot eind 2018.

 

 

Lees de verhalen van andere kinderen die steun kregen van het Liliane Fonds