Jeugddocumentaire 'Mensjesrechten' over Kunal uit India

Op zondag 18 maart 2018 wordt de jeugddocumentaire ‘De Monsoonhow’ uitgezonden. In het tv-programma staat Kunal (14) uit India centraal. Hij is blind en achtergebleven in zijn groei. Maar Kunal heeft vele talenten. Als hem op kostschool iets wordt uitgelegd, onthoudt hij dat meteen. Ook houdt Kunal van muziek. Hij danst en zingt graag, ook voor publiek.

Zangwedstrijd ‘De Monsoonshow’

In de Mensjesrechten-documentaire is te zien hoe Kunal een duet repeteert met klasgenootje Neeraja, voor de zangwedstrijd ‘De Monsoonshow’. Als het eenmaal zover is, worden zij bij hun optreden aangemoedigd door Kunals oma, die in het publiek zit. Oma is zijn grote steun en toeverlaat. Zij zegt dat Kunal alles kan doen wat hij maar wil. Hij wil zelf later graag ambtenaar worden. Op school krijgt hij de kans om zich zo veel mogelijk te ontwikkelen.

Over Mensjesrechten

‘Mensjesrechten’ is een serie jeugddocumentaires waarin de rechten van kinderen centraal staan. ‘De Monsoonshow’ gaat over het recht op extra ondersteuning om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Bekijk de uitzending

Bekijk hier de uitzending van De Monsoonshow van 18 maart