Jeugddocumentaire ‘Mima is Mima’

Op zondag 29 maart wordt op NPO 3 de Mensjesrechten-documentaire ‘Mima is Mima’ uitgezonden. In dit tv-programma volgen we Jemima uit Indonesië. Voor haar gaat leren niet vanzelf. Op haar vijftiende zit ze nog in groep 8. Ze is geboren met het syndroom van Down.

Als Jemima na de zomervakantie op het schoolplein komt, krijgt ze knikkende knieën als ze de andere leerlingen ziet. Toch is ze al gauw weer gewend op school. Leren kost haar wel meer moeite dan haar klasgenootjes. Maar dat kan haar niet schelen. Als Jemima samen met haar moeder haar huiswerk maakt, zegt ze: “Mijn hersens wisten het niet. Ze vergissen zich altijd.”

Kijkje in Jemima’s leven

De documentaire ‘Mima is Mima’ geeft in korte scènes een kijkje in het leven van Jemima. Zij moet vaak haar uiterste best doen om mee te komen. Toch houdt dat haar niet tegen om - op het einde van de film - prachtig te schitteren, samen met andere leerlingen.

Over ‘Mensjesrechten’

In de documentaireserie ‘Mensjesrechten’ staan de rechten van kinderen centraal. Deze aflevering van het jeugdprogramma gaat over het recht op onderwijs. Dat recht is vastgelegd in het artikel 28 van het Kinderrechtenverdrag van de VN.

Uitzending

‘Mima is Mima’ is te zien op zondag 29 maart, 19.25 uur op NPO 3.

Bekijk alle afleveringen

De documentaire over Jemima is de vijfde Mensjesrechten-aflevering die tot stand kwam in samenwerking met het Liliane Fonds. Bekijk alle afleveringen op zapp.nl/mensjesrechten: