Dokter op krukken? Dat wil ik later worden

“Wat moet je doen om dokter te worden?”

Dát was de vraag die Sempeta (12) stelde toen hij - alweer - geopereerd moest worden aan zijn broze botten. Het antwoord van zijn chirurg: ”Goed je best doen op school!”

En dat doet Sempeta. Hij is slim, leergierig en een echte leider. In de klas vertelt hij zijn klasgenoten maar al te graag wat ze moeten doen. Bij voetbalwedstrijdjes is hij de coach. Sempeta doet overal helemaal mee. Sterker nog, volgens zijn leraar Sila heeft Sempeta grote capaciteiten en hij voorziet een mooie toekomst voor hem.

Prentenboek 'Sempeta wil maar één ding worden ...'

Helaas gaan op de armste plekken van de wereld 9 van de 10 kinderen met een handicap niet naar school. Dit terwijl deze kinderen óók dromen en talenten hebben. Daarom ontwikkelden wij het digitale prentenboek ‘Sempeta wil maar één ding worden …’ .

Het is geschreven door Mark Haayema en geïllustreerd door Emanuel Wiemans. De luisterversie is ingesproken door Liliane Fonds-ambassadeur Fedja van Huêt.

Als u eenmalig doneert, ontvangt u de lees- en luisterversie.

Ja, ik doneer en ontvang het boekje

Foto-expositie over Sempeta

Het verhaal van Sempeta is als rondreizende fototentoonstelling te zien op diverse plekken in het land. U kunt de expositie bezichtigen op de volgende data en locaties: