Kleine acties voor scholen

Met de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel' vragen we samen met scholen aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die (nog) niet naar school gaan. Leerlingen in Nederland willen vaak ook iets concreets doen om een leeftijdsgenoot met een handicap te helpen.

Hier vindt u vijf voorbeelden van kleinschalige acties om geld in te zamelen.

Statiegeldflessen: eerst herrie, dan inleveren

Vraag de kinderen statiegeldflessen mee te nemen naar school. Versier de flessen en vul ze met wat rijst. Door met de fles te schudden of er met een pollepel op te trommelen is het een prima herriemaker voor 'Wij trekken aan de bel'. Verzamel na afloop de flessen en lever ze in bij de supermarkt. Met het opgehaalde geld kan een kind geholpen worden.

Spaaractie: samen sparen voor een kind

Zet een spaarpot in de klas zodat de leerlingen samen kunnen sparen. Het is mogelijk om een kind met een handicap centraal stellen in deze spaaractie. U ontvangt dan informatie over een kind dat door het Liliane Fonds ondersteund wordt, zoals naam, leeftijd, land en de steun die hij of zij krijgt. Uiteraard voorzien van een foto!

Heitje voor een karweitje: kleine klusjes doen

De kinderen kunnen thuis klusjes doen, zoals stofzuigen, de tafel dekken of de auto wassen en daar een kleine vergoeding voor vragen. Dit kunt u zelf met de leerlingen organiseren, of gebruik maken van ons boekje 'Heitje voor een karweitje'.

Leuke producten met zelfgemaakte tekening

Leerlingen kunnen een tijdelijke webshop beginnen via Tekenfund om zelf ontworpen, unieke producten te verkopen. Het werkt als volgt: Eerst maakt elk kind een tekening in de les op school. Van die tekening maakt Tekenfund voor ieder kind een eigen actiefolder. Met die folder nodigt het kind zijn/haar familie, vrienden en bekenden uit om wenskaarten, mokken, broodtrommels of magneten met zijn/haar tekening als een uniek ontwerp te bestellen. Dat gaat heel eenvoudig online, dus niemand hoeft meer met geld over straat. Vervolgens worden alle bestellingen netjes per klas op school afgeleverd.

Sponsorloop

Een sponsorloop is een leuke en sportieve manier om met de hele school in actie te komen. Hiervoor bieden we een gratis kant-en-klaar actiepakket met keycords, sponsorenveloppen, stempels en stempelkaarten. Meld uw sponsorloop aan.