Aandacht in de les

Wilt u in de klas aandacht besteden aan de thema's 'handicap' en 'onderwijs'? Er is het hele jaar door lesmateriaal beschikbaar. Ook komen we graag langs om een gastles te geven. En willen uw leerlingen graag geld inzamelen voor kinderen met een handicap? Kijk dan eens bij deze kleinschalige acties om samen te doen.

Actielied 'Herrie op het plein'

Speciaal voor de actie ‘Wij trekken aan de bel’ is het actielied ‘Herrie op het plein’ gemaakt. Hieronder staat de videoclip. De single ‘Herrie op het plein’ is beschikbaar via Spotify, iTunes, Apple Music en Deezer. De opbrengst gaat naar het Liliane Fonds.

Het Liliane Fonds maakt onderwijs mogelijk

Van de kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden gaat 90% niet naar school. Hoe dat komt? De school is te ver of niet toegankelijk voor hen. Ze worden geweigerd of weggestuurd. Leerkrachten willen of kunnen hun geen lesgeven. Speciaal lesmateriaal is er niet. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school.

Om kinderen met een handicap zich te laten ontwikkelen is onderwijs van groot belang. Daarvoor moeten scholen toegankelijk zijn. We investeren daarom in voorzieningen, leermiddelen en onderwijstraining. Elk jaar gaan ruim 40.000 kinderen met hulp van het Liliane Fonds naar school.

Wij trekken aan de bel

Voor scholen die meedoen staan hier straks downloads om er een klinkende actiedag van te maken.

 

Liliane Fonds op school

Lees en bekijk hoe thema's als 'handicap' en onderwijs in de les kunnen worden behandeld.

•  Lesmogelijkheden
•  Vraag een gastles aan
•  Download lesmateriaal
•  Filmpjes voor scholen

Hebt u nog vragen?

Ik overleg graag met u over de mogelijkheden voor lesmaterialen, gastlessen en acties.

Roos van Boekel
073 518 94 20
E-mail