Gastsprekers voor gastlessen op scholen

Het Liliane Fonds is voor het team Campagnes, afdeling Communicatie & Fondsenwerving, op zoek naar gastsprekers voor het geven van gastlessen op scholen voor de regio’s West-Brabant en Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Groningen, Friesland, Overijssel, Drenthe.

Het betreft een vrijwillige functie.

Functieomschrijving

Als gastspreker verzorg je gastlessen binnen hoofdzakelijk het primair onderwijs en eventueel in overleg presentaties voor volwassenen bij clubs of verenigingen.

Onze vrijwilligers in het land zijn onderverdeeld in zes regioteams. Regiocoördinatoren sturen deze teams aan. Op het hoofdkantoor in  ’s-Hertogenbosch vinden de introductie, training  en informatiebijeenkomsten plaats. We hebben diverse presentatiematerialen voor verschillende doelgroepen. Doel van de gastlessen is bewustwording  van de leefsituatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. 

Profiel

  • je hebt onderwijservaring en ervaring met het spreken voor groepen.
  • je kunt goed afstemmen op diverse doelgroepen.
  • je bent in staat een interactieve presentatie te verzorgen.
  • je hebt  affiniteit met het werk van het Liliane Fonds en als je gereisd hebt naar ontwikkelingslanden of projecten in ontwikkelingslanden bezocht is dat meegenomen.
  • je bent representatief.
  • je bent bereid, in overleg,  bij te springen in andere regioteams.
  • je beschikt over een auto om de verschillende locaties te bereiken.

Wij bieden

  • een boeiende functie bij een organisatie die volop in ontwikkeling is.
  • reis- en/of onkostenvergoeding.
  • meedenken over optimaliseren kwaliteit gastlessen binnen regioteams behoort tot de mogelijkheden.

Sollicitatie

Als je belangstelling hebt voor de functie dan ontvangen we graag je gemotiveerde sollicitatie en CV, die je per mail kunt sturen naar sollicitatie@lilianefonds.nl.  Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Roos van Boekel, Campagnes/Onderwijs (073-5189420).

Het Liliane Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Met onze Zuidelijke partners maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. We financieren jaarlijks individuele, brede steun op maat aan ruim 90.000 kinderen.

We ondersteunen deze aanpak met de versterking van lokale organisaties en door op te komen voor de belangen van mensen met een handicap in het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking. Op ons kantoor in 's-Hertogenbosch werken rond de 60 medewerkers in dienstverband (ruim 40 fte's) en ruim 170 vrijwilligers.