Ondersteunend medewerker Institutionele Fondsenwerving

Het Liliane Fonds is voor de afdeling Programma’s PER DIRECT op zoek naar een:

Ondersteunend medewerker Institutionele Fondsenwerving

Het betreft een vrijwillige functie voor minimaal 16 uur per week.

We nodigen mensen met een beperking nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Functieomschrijving

Als vrijwillig medewerker Institutionele Fondsenwerving (IF) ondersteun je het IF team met het ontwikkelen en beheren van systemen en werkwijzen met als doel (institutionele) financiering te vinden voor projecten, programmering en strategische partners van het Liliane Fonds.

Je ontwikkelt en beheert in samenwerking met diverse teams zowel organisatie- en landenprofielen (track records, funding opportunities etc.) als profielen van potentiële donoren voor het werk van het Liliane Fonds. Daarnaast ondersteun je het team Institutionele Fondsenwerving bij het voorbereiden van project en programma -aanvragen en -rapportages, het ontwikkelen en onderhouden van de donor database met relevante informatie en biedt je ondersteuning bij de uitvoering van contract compliance en beheer en het aandragen van technisch advies over donor eisen. Ten slotte is het bewaken van de connectie met het Liliane Fonds Monitoring & Evaluatie Learning-systeem ook een belangrijk aspect van deze functie.

Je hebt inzicht in administratieve processen, kunt de voortgang daarvan bewaken en informeert de betreffende collega’s als de voortgang stokt. Je vind het een uitdaging om de juiste informatie via verschillende kanalen en bronnen te verzamelen. Daarnaast ben je uitstekend in staat persoonlijk af te stemmen met de directe collega’s op de afdeling en via e-mail met de collega’s van de SPO’s in het Zuiden, maar kun je daarnaast ook prima zelfstandig werken. Je hebt een pro actieve en servicegerichte instelling en werkt zorgvuldig en accuraat.

De afdeling Programma’s van het Liliane Fonds bestaat uit vier regioteams en het team ondersteuning Programma’s. Als medewerker Institutionele Fondsenwerving maak je deel uit van dit ondersteunende team en word je aangestuurd en begeleid door de twee betaalde medewerkers Institutionele Fondsenwerving.

Achtergrond, vaardigheden en competenties

 • werkt en denkt op tenminste academisch niveau
 • ervaring met Theory of Change (ToC) en Project Cycle Management (PMC)
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels, en bij voorkeur ook in het Frans en/of Spaans
 • goede financiële kennis en ervaring in het maken, beoordelen en beheren van project budgetten
 • uitstekende computervaardigheden, waaronder diverse office-toepassingen en internet navigatie
 •  bekend met het werken in een meertalige en multidisciplinaire omgeving
 • affiniteit met het werk van het Liliane Fonds

Wij bieden

 • een boeiende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is
 • de mogelijkheid om te leren en werkervaring op te doen en/of je werkervaring met ons te delen
 • reis- en/of onkostenvergoeding
 • werktijden en –dagen in overleg

Sollicitatie
Als je belangstelling hebt en voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag uiterlijk 6 maart a.s. je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan het team P&O (sollicitatie@lilianefonds.nl). Gesprekken zullen gevoerd worden op donderdagmiddag 9 maart a.s. Voor meer informatie over de functie kun je ook contact opnemen met Henk van Dam of Annet van der Leeuw, medewerkers Institutionele Fondsenwerving op de afdeling Programma’s (073-518 94 20).

Het Liliane Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Met onze Zuidelijke partners maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. We financieren jaarlijks individuele, brede steun op maat aan ruim 90.000 kinderen.

We ondersteunen deze aanpak met de versterking van lokale organisaties en door op te komen voor de belangen van mensen met een handicap in het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking. Op ons kantoor in 's-Hertogenbosch werken rond de 60 medewerkers in dienstverband (ruim 40 fte's) en ruim 170 vrijwilligers.