Ik Gun Geluk

Geluk. Voor de een is dat een prinses zijn. Voor de ander is het zanger worden. Geluk gunnen we elkaar allemaal. Ik gun geluk aan jou, jij aan iemand anders, en zo geven we geluk steeds door.

Het Liliane Fonds gunt geluk aan alle kinderen en in het bijzonder aan kinderen met een handicap in arme landen. Geluk zit 'm in dingen die voor een kind met een handicap niet altijd vanzelfsprekend zijn: medische zorg, acceptatie door de omgeving, naar school gaan, vriendjes en vriendinnetjes. Voor hen betekent geluk: erbij horen, meedoen, gewoon kind kunnen zijn.

Tv-programma Ik Gun Geluk

Op 8 oktober biedt het tv-programma Ik Gun Geluk een bijzondere blik in de levens van gezinnen met kinderen met een handicap in Nederland en de Filippijnen.

Twee Nederlandse ouderparen reizen af naar de Filippijnen, samen met onze ambassadeur Jaap Jongbloed. Daar draaien ze een week mee in een lokaal gezin met een kind dat een soortgelijke handicap heeft als hun eigen kind.

Over de Nederlandse gezinnen

Evert en Karin uit Groningen zijn de ouders van drie dochters en een zoon. Roy (6) is te vroeg geboren en heeft daardoor cerebrale parese. Dat is een aandoening waarbij kinderen moeite hebben met bewegen. Roy heeft weinig tot geen kracht in de benen en is gebonden aan een rolstoel. Ook heeft hij zijn fijne motoriek niet goed onder controle. Evert en Karin zien Roy niet als gehandicapt. Als hij hulp nodig heeft dan geven ze die, en verder doet Roy alles zoveel mogelijk zelfstandig.

Froukje en Michiel uit Zoetermeer hebben twee tweelingen. Noud (8) is een van de twee oudsten. Hij heeft ook een vorm van cerebrale parese en zit in een rolstoel. Bovendien is hij spastisch, waardoor hij geholpen moet worden met eten, haren kammen, tandenpoetsen, enzovoort. Ook in dit gezin geldt: niets is onmogelijk. Noud doet zo'n beetje alles wat andere kinderen ook doen. Moeder Froukje zal naar de Filippijnen reizen, terwijl vader Michiel in Nederland voor de kinderen zorgt.

Kinderen sterker maken

Door armoede ontbreekt in ontwikkelingslanden vaak de essentiële (medische) zorg voor kinderen met een handicap. Het Liliane Fonds zet zich samen met lokale organisaties in om deze kinderen sterker te maken, hun talenten te ontwikkelen en hun omgeving toegankelijker te maken.

Met dit tv-programma laten we zien waarom dit belangrijk is en vragen we steun voor kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld. Wilt u ook bijdragen?

Doneer nu

Mis niks van de reizen en volg ons

Al vóór de uitzending delen wij bijzondere filmpjes, reisverhalen en indrukken van de ouders op onze Facebookpagina. Mis het niet!

Uitzending

Ik Gun Geluk wordt uitgezonden op zondag 8 oktober om 18.10 uur op NPO 1.

Het programma is een initiatief van het Liliane Fonds en wordt gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Beide organisaties geloven in een wereld waarin kinderen met een beperking vanzelfsprekend mee kunnen doen.