Phurteng loopt met een karretje

Laat kinderen zoals Phurteng meedoen

Phurteng (6) uit Nepal

Phurteng is enig kind. Hij woont met zijn moeder in een kleine huurkamer. Zijn vader werkt ver weg en komt maar zelden thuis. Ook Phurtengs moeder heeft een baan. Wat ze samen verdienen, is net genoeg om rond te kunnen komen. Vlak na zijn geboorte werd Phurteng erg ziek. In het ziekenhuis kreeg hij niet de juiste behandeling. Sindsdien heeft hij een ernstige hersenbeschadiging. Lopen kan Phurteng niet, maar met zijn ‘rolkarretje’ komt hij een heel eind. Lachen doet hij graag en veel. Hij is het zonnetje in huis. Met zijn voeten maakt hij muziek en bedient hij een computer.

De steun die Phurteng ontvangt

Phurtengs moeder draagt hem elke ochtend naar school. Aan het eind van de dag wordt hij thuisgebracht. Hij krijgt op school therapie. Daardoor gaat Phurteng goed vooruit. Toch maakt zijn moeder zich zorgen. Over hoe het later met haar zoon zal gaan.

“Phurtengs motoriek gaat dankzij therapie goed vooruit.”

Kaart Nepal Het Liliane Fonds in Nepal

Nepal werd in april 2015 getroffen door een hevige aardbeving. Het Liliane Fonds kwam snel in actie, mede dankzij steun via een inzamelingsactie van Giro 555. Kinderen met een handicap zijn in het bijzonder een kwetsbare doelgroep als een land getroffen wordt door een natuurramp.

Helpt u ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Nepal te verbeteren?

Steun kinderen zoals Phurteng