Actie 'Wij trekken aan de bel': welkom op school

Op 21 maart 2018 maakten leerlingen op zo'n 1600 scholen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika één minuut lang lawaai. Samen vroegen de kinderen aandacht voor hun leeftijdgenoten met een handicap die niet naar school kunnen, mogen of durven. 90% van alle kinderen met een handicap wereldwijd gaat niet naar school.

Manifest: Alle kinderen welkom op school!

Het wordt hoog tijd dat álle scholen hun drempels opheffen. Dat álle kinderen eerlijke kansen krijgen. Dat álle ouders voor hun kinderen kunnen en durven opkomen. En dat álle overheden zorgen dat het recht op onderwijs voor alle kinderen gerespecteerd wordt. Alle kinderen met een handicap moeten zich welkom voelen op school. Waar ook ter wereld. Kom voor hen op en teken ons manifest.

Naar het manifest

Het Liliane Fonds maakt onderwijs mogelijk

Om kinderen met een handicap zich te laten ontwikkelen is onderwijs van groot belang. Daarvoor moeten scholen toegankelijk zijn. Het Liliane Fonds investeert daarom in voorzieningen, leermiddelen en onderwijstraining. En ruim 35.000 kinderen gaan met (aanvullende) steun van het Liliane Fonds naar een dagopvang, basis- of vervolgonderwijs, of een vakopleiding.

Alle kinderen welkom op school, óók kinderen met een handicap