Supriya met hersenbeschadiging naar school gedragen door moeder

Nalaten aan een goed doel?

Neem het Liliane Fonds op in jouw testament

Heb je al eens nagedacht over nalaten aan een goed doel? Als je het Liliane Fonds in jouw testament opneemt, geef je met jouw nalatenschap kansarme kinderen een toekomst. Dat is toch een prachtig idee?

Jouw nalatenschap maakt ons werk mogelijk

Momenteel is een derde van onze steun aan kinderen met een handicap mogelijk door erfenissen en legaten. Duizenden kwetsbare kinderen danken hun levensgeluk aan een testament. Ons werk is hard nodig en dat zal ook over 10 of 25 jaar nog zo zijn. Nalaten aan een goed doel als het Liliane Fonds betekent dat je ook als je er niet meer bent het verschil kunt maken.

Supriya met zus

Waarom geld nalaten aan het Liliane Fonds? Donateurs aan het woord

 • Lonneke

  Lonneke Offenberg

  “Op mijn achttiende liep ik stage op een mytylschool. Heel sterk voelde ik dat ík degene was met een beperking, niet het kind dat ik op dat moment aan het lesgeven was. ‘Help ever, hurt never’ is mijn levensmotto. In mijn testament staat nu dat een deel van mijn nalatenschap ten goede komt aan het Liliane Fonds.”

  Lonneke Offenberg
 • Hillebrand

  Hillebrand Ehrenburg

  “Mijn zus en ik vinden het fijn dat het erfdeel waar mijn gehandicapte zusje Martien recht op had gehad als ze nog leefde, naar het Liliane Fonds gaat. Want de hulp van het Liliane Fonds opent de wereld voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ze hebben er hun leven lang plezier van.”

Vragen over nalaten aan het Liliane Fonds?

Juist als je een deel van jouw erfenis aan een goed doel wilt besteden, wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuzes maakt en dat alles goed is geregeld. Heb je vragen over de bestemming of besteding van jouw nalatenschap of wil je meer weten over testamenten, erfrecht of nalatenschap en belasting? Aarzel dan niet om vrijblijvend onze informatiebrochure aan te vragen. Of bel voor een persoonlijk advies met Linda Muskens, onze relatiebeheerder nalatenschappen, op telefoonnummer 0800 – 7 800 800 (gratis). Je kunt ook een kennismakingsgesprek aanvragen.

Vraag meer informatie aan
Nalatenschap brochure
De droom van Shakiba - Nalaten aan het Liliane Fonds

Goede doelen opnemen in jouw testament: zo doe je dat

Als je wilt nalaten aan een goed doel, dien je dit door een notaris te laten vastleggen in een testament. Je kunt een goed doel als het Liliane Fonds benoemen tot (mede-)erfgenaam middels een erfstelling. Je geeft dan aan voor welk percentage het goede doel in jouw nalatenschap deelt.

Ook kun je een geldbedrag of een bepaald goed schenken: dit noemen we een legaat. Door jouw wensen vast te leggen in jouw testament houd je zelf in de hand hoe jouw nalatenschap verdeeld wordt. Dat geeft een gerust gevoel.

Om het Liliane Fonds in jouw testament op te nemen heeft de notaris de juiste tenaamstelling nodig: Stichting Liliane Fonds, statutair gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, kantoorhoudend Havensingel 26, 5211 TX ’s-Hertogenbosch, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41081480.

Tegenwoordig zijn er ook handige websites die je helpen een testament op te stellen. We hebben er een aantal voor je uitgelicht.

Online ondersteuning

Hulp bij het regelen van jouw erfenis

Wij hebben voor jou een gratis Erfenisdossier. Daarmee maak je gemakkelijk een overzicht van jouw bezittingen, financiën, verzekeringen, lidmaatschappen en overige zaken. Heel praktisch als je een testament op wilt stellen en jouw nalatenschap in kaart wilt brengen. Je kunt kiezen voor een digitaal exemplaar of een papieren versie die je thuisgestuurd krijgt.

Vraag het Erfenisdossier aan
 • Nalatenschap en belasting

  Over jouw nalatenschap aan het Liliane Fonds hoeft geen erfbelasting of schenkbelasting te worden betaald. Het Liliane Fonds is door de Belastingdienst namelijk erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

  Nalatenschap en belasting
 • Goede doelen en nalatenschap: informatie voor executeurs

  Ben jij benoemd tot executeur en wil je meer weten over nalaten aan goede doelen?

  Goede doelen en nalatenschap: informatie voor executeurs
 • linda muskens

  Persoonlijk contact over nalaten?

  Wil je meer weten over de mogelijkheden van een bijzondere bestemming van jouw nalatenschap, zoals een Fonds op Naam? Of zou je het Liliane Fonds tot executeur willen benoemen? Dan kun je bij mij terecht. Linda Muskens, relatiebeheer nalatenschappen:

  0800 – 7 800 800
  nalaten@lilianefonds.nl