Venace samen met zijn vader

Online testament opstellen

Online ondersteuning bij het opstellen van je testament

Er zijn tegenwoordig mogelijkheden om via het internet de eerste stappen te zetten in het opstellen van een testament. We noemen hieronder drie verschillende opties. De platforms bieden mogelijkheden om tegen een relatief laag tarief een eenvoudig testament op te maken. Verder werkt alles hetzelfde als bij de notaris. De akte moet nog wel worden ondertekend bij een notaris in de buurt, zodat het testament rechtsgeldig is. Kijk hieronder welke optie het beste aansluit bij jouw wensen.

 • NuNotariaat

  NuNotariaat logo

  NuNotariaat biedt de mogelijkheid om een officiële notariële akte op te stellen voor een vaste, lage prijs. Op de website vul je eenvoudig in jouw eigen tempo een vragenlijst in. Op basis daarvan wordt er een concept testament gemaakt. Daarna kan je een afspraak maken bij één van de notarissen waar NuNotariaat mee samenwerkt om vervolgens het testament te laten ondertekenen.

  NuNotariaat
  NuNotariaat
 • DoeHetZelfNotaris

  DoeHetZelfNotaris logo

  DoeHetZelfNotaris is de grootste online notariële dienstverlener van Nederland. Zij wil het recht toegankelijk maken en de drempel om een notaris te bezoeken verlagen. Dat doen zij door lagere prijzen en een eenvoudiger taalgebruik te hanteren. Zij publiceren hun tarieven in een prijslijst en er zijn geen verrassingen met extra kosten achteraf.

  DoeHetZelfNotaris
  DoeHetZelfNotaris
 • Testament Test

  Testament Test logo

  Het hangt van veel factoren af wat voor jouw testament van belang is. Thuisnotaris heeft daarom de Testament Test ontwikkelt. Met de Testament Test beantwoord je een aantal specifieke vragen, waardoor Thuisnotaris in grote lijnen kan aangeven wat voor jou persoonlijk van belang is om te regelen. Hiermee heb je snel een goed advies over jouw erfrechtelijke mogelijkheden. Je ontvangt jouw persoonlijke verslag van de test per e-mail.

  Thuisnotaris
  Testament Test
 • Testament Test