Leerlingen doen sponsorloop voor kinderen met handicap

Kom in actie met school

Wil je met jouw school in actie komen voor het goede doel? Wij helpen graag om die actie in het teken te zetten van de hulp aan kinderen met een handicap in arme landen. En we geven jouw actie letterlijk een gezicht: elke school ontvangt informatie over een kind dat centraal kan staan in de actie. Verder geldt dat wij alle acties graag ondersteunen met lesmaterialen of met een gastles.

 • Koningsspelen

  De Koningsspelen zijn inmiddels een traditie aan het worden op de Nederlandse scholen. Zet jouw school de Koningsspelen in het teken van het goede doel? Dan helpen wij je graag met de invulling. Zo leveren wij bijvoorbeeld gratis alle materialen voor een sponsorloop: van stempelkaarten en sponsorenveloppen tot een volledig draaiboek. Uiteraard hoort bij zo’n dag ook feestelijke aankleding. Wij zorgen voor posters, vlaggen en spandoeken. Er kan zelfs een opblaasbare start- en finishboog gebracht worden. Een andere manier om de Koningsspelen te vieren, is met een sport- en speldag. Ook daarvoor bieden wij je ideeën en materialen.

 • Sponsorloop op een basisschool

  Sponsorloop

  Een sponsorloop is een leuke en sportieve manier om met de hele school in actie te komen. Ook de betrokkenheid van ouders is altijd groot bij een sponsorloop. Wij helpen graag door alle benodigde materialen aan te leveren. Er is een compleet draaiboek beschikbaar. Ook leveren wij stempels, sponsorenveloppen en stempelkaarten. Iedere leerling krijgt een keycord om de stempelkaart aan te hangen. Het volledige pakket ontvangt je gratis als jouw school een sponsorloop voor het Liliane Fonds gaat houden.

 • Heitje voor karweitje

  Heitje voor een karweitje

  Dit boekje kunnen leerlingen gebruiken om geld te ‘verdienen’ met klusjes voor familie en buren. Foto’s in het boekje laten een situatie zien uit het leven hier, en uit het leven in een arm land. Het boekje bevat machtigingskaartjes waarmee degene voor wie het karweitje gedaan wordt, het ‘heitje’ rechtstreeks kan overmaken aan het Liliane Fonds. Betalen aan het kind dat het karweitje heeft gedaan, kan natuurlijk ook.

 • Statiegeldflessen

  Statiegeldflessen inleveren

  Iedereen heeft wel lege flessen thuis. Samen kunnen die veel geld waard zijn. Zamel met alle leerlingen statiegeldflessen in: zoek thuis in de kelder, de bijkeuken en de schuur alle lege plastic flessen bij elkaar en vraag natuurlijk ook alle buren om hun lege flessen voor het goede doel. Lever alles in bij de supermarkt. Met het opgehaalde geld kan een kind met een handicap ondersteuning krijgen.

 • Tekeningen die straks op een product komen

  Leuke producten met zelfgemaakte tekening

  Leerlingen kunnen een tijdelijke webshop beginnen via Tekenfund om zelf ontworpen, unieke producten te verkopen. Het werkt als volgt: Eerst maakt elk kind een tekening in de les op school. Van die tekening maakt Tekenfund voor ieder kind een eigen actiefolder. Met die folder nodigt het kind zijn/haar familie, vrienden en bekenden uit om wenskaarten, mokken, broodtrommels of magneten met zijn/haar tekening als een uniek ontwerp te bestellen. Dat gaat heel eenvoudig online, dus niemand hoeft meer met geld over straat. Vervolgens worden alle bestellingen netjes per klas op school afgeleverd.

 • João

  Spaaractie voor een kind

  Zet een spaarpot in de klas zodat de leerlingen samen kunnen sparen. Het is mogelijk om een kind met een handicap centraal stellen in deze spaaractie. Je ontvangt dan informatie over een kind dat door het Liliane Fonds ondersteund wordt, zoals naam, leeftijd, land en de steun die hij of zij krijgt. Uiteraard voorzien van een foto!

 • Gastles

  Wil je eerst een gastles voordat jouw leerlingen hun actie gaan doen? Onze vrijwilligers komen graag langs.

 • Kom in actie

  Weet je al welke actie uw school gaat doen? Meld jouw actie aan bij ons aan en ontvang onze materialen. Bel Roos van Boekel op 073 518 94 20 of stuur een e-mail naar rvboekel@lilianefonds.nl.

 • Roos van Boekel

  Hebt u nog vragen?

  Ik denk graag mee over de mogelijkheden voor lesmateriaal, gastlessen en acties. Bel Roos van Boekel op 073 518 94 20 of stuur een e-mail naar rvboekel@lilianefonds.nl.