Kom in actie met school

Wilt u met uw school in actie komen voor het goede doel? Wij helpen graag om die actie in het teken te zetten van de hulp aan kinderen met een handicap in arme landen. En we geven uw actie letterlijk een gezicht: elke school ontvangt informatie over een kind dat centraal kan staan in de actie. Verder geldt dat wij alle acties graag ondersteunen met lesmaterialen of met een gastles.

  Actie 'Wij trekken aan de bel'

  De actie 'Wij trekken aan de bel' is een jaarlijks terugkerend evenement. Op de actiedag maken basisschoolleerlingen één minuut lang samen kabaal op het schoolplein met onder meer toeters en trommels. Zo vragen zij aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Rondom de actie is het mogelijk om in de klas aandacht te besteden aan de thema's 'handicap' en 'onderwijs'. Daarvoor is lesmateriaal beschikbaar. Verder komen we graag langs om een gastles te geven.

  Koningsspelen

  De Koningsspelen zijn inmiddels een traditie aan het worden op de Nederlandse scholen. Zet uw school de Koningsspelen in het teken van het goede doel? Dan helpen wij u graag met de invulling. Zo leveren wij bijvoorbeeld gratis alle materialen voor een sponsorloop: van stempelkaarten en sponsorenveloppen tot een volledig draaiboek. Uiteraard hoort bij zo'n dag ook feestelijke aankleding. Wij zorgen voor posters, vlaggen en spandoeken. Er kan zelfs een opblaasbare start- en finishboog gebracht worden. Een andere manier om de Koningsspelen te vieren, is met een sport- en speldag. Ook daarvoor bieden wij u ideeën en materialen.

  Sponsorloop

  Een sponsorloop is een leuke en sportieve manier om met de hele school in actie te komen. Ook de betrokkenheid van ouders is altijd groot bij een sponsorloop. Wij helpen graag door alle benodigde materialen aan te leveren. Er is een compleet draaiboek beschikbaar. Ook leveren wij stempels, sponsorenveloppen en stempelkaarten. Iedere leerling krijgt een keycord om de stempelkaart aan te hangen. Het volledige pakket ontvangt u gratis als uw school een sponsorloop voor het Liliane Fonds gaat houden.

   

  Heitje voor een karweitje

  Kent u het nog van vroeger: 'Een heitje voor een karweitje'? Wij hebben een leuk en leerzaam boekje dat leerlingen kunnen gebruiken om geld te 'verdienen' met klusjes voor familie en buren. In het boekje staan steeds twee foto's: de ene laat een situatie zien uit het leven hier, de andere uit het leven in een ontwikkelingsland. Met korte, prikkelende teksten worden de situaties toegelicht. Ook bevat het boekje machtigingskaartjes. Indien gewenst kan degene voor wie het karweitje gedaan wordt dan het 'heitje' rechtstreeks overmaken aan het Liliane Fonds. Betalen aan het kind dat het karweitje heeft gedaan kan natuurlijk ook.

   

  Leuke producten met zelfgemaakte tekening

  Leerlingen kunnen een tijdelijke webshop beginnen via Tekenfund om zelf ontworpen, unieke producten te verkopen. Het werkt als volgt: Eerst maakt elk kind een tekening in de les op school. Van die tekening maakt Tekenfund voor ieder kind een eigen actiefolder. Met die folder nodigt het kind zijn/haar familie, vrienden en bekenden uit om wenskaarten, mokken, broodtrommels of magneten met zijn/haar tekening als een uniek ontwerp te bestellen. Dat gaat heel eenvoudig online, dus niemand hoeft meer met geld over straat. Vervolgens worden alle bestellingen netjes per klas op school afgeleverd.

  Liliane Fonds op school

  Lees en bekijk hoe thema's als 'handicap' en onderwijs in de les kunnen worden behandeld.

  •  Lesmogelijkheden
  •  Vraag een gastles aan
  •  Download lesmateriaal
  •  Filmpjes voor scholen

  Kom in actie

  Weet u al welke actie uw school gaat doen? Meld dan meteen aan of ontvang onze materialen.

  Meld uw school aan voor 'Wij trekken aan de bel'
  Ontvang informatie over Koningsspelen
  •  Meld uw sponsorloop aan
  •  Ontvang boekje 'Heitje voor een karweitje'
  •  Producten met eigen tekening

  Hebt u nog vragen?

  Ik overleg graag met u over de mogelijkheden voor lesmateriaal, gastlessen en acties.

  Roos van Boekel
  073 518 94 20
  E-mail