Gehandicapten onderwijs in Zambia

Voorbeelden samenwerking stichtingen

Veel grote en kleine stichtingen en vermogensfondsen kiezen voor samenwerking met het Liliane Fonds. Elk partnerschap, klein of groot, is van belang voor het bereiken van onze doelstellingen. Onderstaand een selectie van voor het Liliane Fonds belangrijke structurele samenwerkingsverbanden met stichtingen en vermogensfondsen.

Naar website van AFAS Foundation Software ontwikkelaar AFAS steunt via de AFAS Foundation ons vierjarige project Zorgkompas in Kameroen. Daar bouwen we samen met onze strategische partnerorganisatie, de Cameroon Baptist Convention Health Service, aan goede en bereikbare revalidatiediensten voor kinderen en jongeren met een handicap. Lees AFAS Foundation en het Liliane Fonds in Kameroen.
Eerder werkten de AFAS Foundation en het Liliane Fonds samen in DR Congo. Daar maakten we samen steun op maat mogelijk voor duizenden kinderen met een handicap, met name op het vlak van onderwijs, sociale integratie, gezondheidszorg en economische onafhankelijkheid. Gerben Eversdijk, directeur van de AFAS Foundation, bezocht in 2020 Congo. Bekijk een impressie van zijn bezoek.
Naar website van Dioraphte Stichting Dioraphte ondersteunt kwetsbare groepen en financiert projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid. De stichting steunt al jarenlang projecten van het Liliane Fonds in Kenia en Oeganda. In 2018 financiert Stichting Dioraphte het hele jaarprogramma van het Liliane Fonds in Ethiopië. Het streven is dat in Ethiopië circa 1600 kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking ondersteuning krijgen. Het doel: de inclusie van deze kinderen en jongeren, in het bijzonder op scholen, in de gezondheidszorg en op de arbeidsmarkt.
Naar website van Sharing Success De Sharing Success Foundation is een participatiefonds voor ondernemers. Elk jaar wordt door de Sharing Success Foundation een grootse amusewedstrijd georganiseerd voor betrokken ondernemers. Tijdens de wedstrijd strijden leerlingen van ROC’s uit heel Nederland om diverse prijzen. Het doel van de middag is om betrokken ondernemers bijeen te brengen en te enthousiasmeren voor de Sharing Success Foundation en de wereldwijd geselecteerde projecten van het Liliane Fonds, veelal gericht op de thema’s vakopleidingen en werk en inkomen.
Naar website van Monique Velzeboer Foundation De Monique Velzeboer Foundation, opgericht door Monique Velzeboer en Erma Rotteveel, maakte samen met columniste van Libelle Wieke Biesheuvel tien jaar lang kalenders en wenskaarten met foto’s van kinderen die door het Liliane Fonds zijn geholpen. De verkoop van deze kalenders en kaarten bracht in totaal ruim € 970.000 op voor het Liliane Fonds. Tegenwoordig organiseert de stichting ‘de Poldertocht’, waarvan een deel van de opbrengst naar het Liliane Fonds gaat.
AD Van Dam-Trimmermans logo Het Van Dam-Timmermans fonds bevordert het welzijn van gehandicapte, zieke en in oorlogssituatie verkerende kinderen. Ars Donandi – koepelstichting voor fondsen met charitatieve doeleinden – vond in het Liliane Fonds de geschikte partner om dit doel te verwezenlijken. Vanaf 2008 steunt het fonds jaarlijks een aantal kinderen met een handicap.

 

Neem ook contact op