Gehandicapten onderwijs in Zambia

Voorbeelden samenwerking stichtingen

Veel grote en kleine stichtingen en vermogensfondsen kiezen voor samenwerking met het Liliane Fonds. Elk partnerschap, klein of groot, is van belang voor het bereiken van onze doelstellingen. Onderstaand een selectie van voor het Liliane Fonds belangrijke structurele samenwerkingsverbanden met stichtingen en vermogensfondsen.

AFAS Foundation logo AFAS ontwikkelt software en staat midden in de samenleving. Jaarlijks gaat 4% van de begrote winst naar goede doelen en maatschappelijke projecten van de AFAS Foundation. Dit past goed in het MVO-beleid van AFAS waarin duurzaamheid, sponsoring en liefdadigheid centraal staan. De Foundation maakt samen met het Liliane Fonds mogelijk dat duizenden kinderen in DR Congo steun krijgen. Met name op het vlak van onderwijs, sociale integratie, gezondheidszorg en economische onafhankelijkheid. Begin 2020 reisde Gerben Eversdijk, directeur van de AFAS Foundation naar Congo. Bekijk een impressie van zijn bezoek.
Naar website van Dioraphte Stichting Dioraphte ondersteunt kwetsbare groepen en financiert projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid. De stichting steunt al jarenlang projecten van het Liliane Fonds in Kenia en Oeganda. In 2018 financiert Stichting Dioraphte het hele jaarprogramma van het Liliane Fonds in Ethiopië. Het streven is dat in Ethiopië circa 1600 kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking ondersteuning krijgen. Het doel: de inclusie van deze kinderen en jongeren, in het bijzonder op scholen, in de gezondheidszorg en op de arbeidsmarkt.
Naar website van Sharing Success De Sharing Success Foundation is een participatiefonds voor ondernemers. Elk jaar wordt door de Sharing Success Foundation een grootse amusewedstrijd georganiseerd voor betrokken ondernemers. Tijdens de wedstrijd strijden leerlingen van ROC’s uit heel Nederland om diverse prijzen. Het doel van de middag is om betrokken ondernemers bijeen te brengen en te enthousiasmeren voor de Sharing Success Foundation en de wereldwijd geselecteerde projecten van het Liliane Fonds, veelal gericht op de thema’s vakopleidingen en werk en inkomen.
Ongeveer in 2000 werd de Stichting Liliane Fonds werkgroep Altena opgericht. De groep vrijwilligers in het Land van Heusden en Altena, Noord-Brabant, heeft in de loop der jaren prachtige resultaten geboekt. In totaal is sinds het ontstaan meer dan 200.000 euro ingezameld voor het Liliane Fonds. Dat is gebeurd door middel van allerlei fondsenwervende acties, zoals de inzet van collectebusjes in winkels en de organisatie van benefietconcerten. Met de bijdragen van de werkgroep worden door het Liliane Fonds honderden kinderen met een handicap versterkt en wordt hun omgeving toegankelijker gemaakt.
Naar website van Monique Velzeboer Foundation De Monique Velzeboer Foundation, opgericht door Monique Velzeboer en Erma Rotteveel, maakte samen met columniste van Libelle Wieke Biesheuvel tien jaar lang kalenders en wenskaarten met foto’s van kinderen die door het Liliane Fonds zijn geholpen. De verkoop van deze kalenders en kaarten bracht in totaal ruim € 970.000 op voor het Liliane Fonds. Tegenwoordig organiseert de stichting ‘de Poldertocht’, waarvan een deel van de opbrengst naar het Liliane Fonds gaat.
Het Van Dam-Timmermans fonds bevordert het welzijn van gehandicapte, zieke en in oorlogssituatie verkerende kinderen. Ars Donandi – koepelstichting voor fondsen met charitatieve doeleinden – vond in het Liliane Fonds de geschikte partner om dit doel te verwezenlijken. Vanaf 2008 steunt het fonds jaarlijks een aantal kinderen met een handicap.
Naar website van VosABB VOS/ABB is de vereniging voor openbare en algemeen toegankelijke scholen. VOS/ABB ondersteunt het Liliane Fonds met een jaarlijkse sponsorbijdrage. Ook plaatsen zij (gratis) advertenties op hun website en in hun magazine voor het werven van gastsprekers.
Naar website van Kinderen Helpen Kinderen Al sinds 2000 knutselen kinderen van knutselclub‘Kinderen helpen kinderen’ in Mijdrecht voor zichzelf en het Liliane Fonds. De zelfgemaakte kaarten zijn te koop bij de gemeentelijke servicepunten. Ook is de club bij evenementen om er kinderen te schminken. De knutselclub heeft al ruim 320 kinderen met een handicap geholpen.
Logo ASN foundation De ASN Bank ondersteunt via de ASN Foundationprojecten over de hele wereld. Zo heeft ASN ook bijgedragen aan projecten van het Liliane Fonds. In Burkina Faso is een deel van de uitbreiding van een zelfvoorzienende moestuin en varkenshouderij gefinancierd. Daar werken nu 28 jongeren met een mentale handicap.
Naar website van Thom Foundation The Thom Foundation steunt projecten ten behoeve van kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of geestelijke beperking waardoor de leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van deze kinderen kunnen worden verbeterd. Dankzij de steun van The Thom Foundation kan het CURE Children’s Hospital in Oeganda operaties uitvoeren. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met een waterhoofd, een open ruggetje en andere ontwikkelingsstoornissen van het centrale zenuwgestel.

 

Neem ook contact op