Gehandicapten onderwijs in Zambia

Voorbeelden samenwerking stichtingen

Veel grote en kleine stichtingen en vermogensfondsen kiezen voor samenwerking met het Liliane Fonds. Elk partnerschap, klein of groot, is van belang voor het bereiken van onze doelstellingen. Onderstaand een selectie van voor het Liliane Fonds belangrijke structurele samenwerkingsverbanden met stichtingen en vermogensfondsen.

 

Logo PAUL foundation De Paul Foundation ondersteunt al vele jaren projecten voor kinderen met het Syndroom van Down in de Filippijnen, Indonesië en Bangladesh. Bij één van deze projecten in de Filippijnen worden in ver afgelegen gebieden ouders van kinderen met het Syndroom van Down begeleid in de behandeling van bij deze kinderen veel voorkomende problemen.
De Paul Foundation is een initiatief van een gezin die zelf in Nederland problemen ondervond in de zoektocht naar hulp voor een familielid met het Syndroom van Down.
logo Thom Foundation The Thom Foundation helpt kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Zonder hulp hebben zij nauwelijks kans op een menswaardig bestaan. Het doel van The Thom Foundation is deze kinderen te helpen zodat zij zich, binnen hun mogelijkheden, optimaal kunnen ontwikkelen. De Thom Ventoux (initiatief van The Thom Foundation) organiseert sinds 2012 een sponsorevenement waarbij de Mont Ventoux wordt beklommen. Deze opbrengst gaat naar kinderen met een beperking wereldwijd!  The Thom Foundation ondersteunt een lokale partnerorganisatie van het Liliane Fonds in Togo: Association des Parents et Amis des Personnes Encéphalopathes. Zo ondersteunen zij tientallen kinderen en jongeren met een handicap in Togo die dit heel hard nodig hebben!
Naar website van AFAS Foundation Software ontwikkelaar AFAS steunt via de AFAS Foundation ons vierjarige project Zorgkompas in Kameroen. We ontwikkelen opleidingen voor revalidatieprofessionals en bouwen samen met onze strategische partnerorganisatie, de Cameroon Baptist Convention Health Service, aan goede en bereikbare revalidatiediensten voor kinderen en jongeren met een handicap. Gerben Eversdijk en Marko Filipovic, respectievelijk directeur van de AFAS Foundation en Zorgkompas-projectmanager van de Foundation, bezochten Kameroen in 2022. Hier leeft u meer over AFAS Foundation en het Liliane Fonds in Kameroen.
Naar website van Dioraphte Stichting Dioraphte ondersteunt kwetsbare groepen en financiert projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid. De stichting steunt al jarenlang projecten van het Liliane Fonds. Vanaf 2020 is dat Work & Respect, een driejarig programma dat we met onze partnerorganisaties uitvoeren in Kenia, Rwanda en Ethiopië. Doel van het programma is om jongeren met een handicap een opleiding aan te bieden om zo werk te vinden of een eigen zaak te starten. Jongeren delen hier hun ervaringen.
Naar website van Monique Velzeboer Foundation De Monique Velzeboer Foundation, opgericht door Monique Velzeboer en Erma Rotteveel, maakte samen met columniste van Libelle Wieke Biesheuvel tien jaar lang kalenders en wenskaarten met foto’s van kinderen die door het Liliane Fonds zijn geholpen. De verkoop van deze kalenders en kaarten bracht in totaal ruim € 970.000 op voor het Liliane Fonds. Tegenwoordig organiseert de stichting ‘de Poldertocht’, waarvan een deel van de opbrengst naar het Liliane Fonds gaat.
AD Van Dam-Trimmermans logo Het Van Dam-Timmermans fonds bevordert het welzijn van gehandicapte, zieke en in oorlogssituatie verkerende kinderen. Ars Donandi – koepelstichting voor fondsen met charitatieve doeleinden – vond in het Liliane Fonds de geschikte partner om dit doel te verwezenlijken. Vanaf 2008 steunt het fonds jaarlijks een aantal kinderen met een handicap.
Logo Stichting De Benen Nemen Stichting De Benen Nemen ondersteunt al jaren het project in Rwanda waarbij gewerkt wordt aan een grote kwaliteitssprong van de orthopedische zorg in Rwanda.
Met ingang van 2023 zet het Liliane Fonds het goede werk van Stichting De Benen Nemen voort. Met deze stap houdt het werk niet op, maar enkel de stichting als juridische entiteit. Het bestuur van Stichting De Benen Nemen neemt deze stap om de beschikbare financiële middelen slagvaardiger aan te wenden voor de doelgroep waar Stichting De Benen Nemen zich al jaren voor inzet.

 

Neem ook contact op