Zusjes met albinimse met hoed en zonnebril

Samenwerking met de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt het Liliane Fonds sinds 2000 jaarlijks met een vaste bijdrage van 1,35 miljoen euro. Met dit bedrag kunnen we elk jaar meer dan 10.000 kinderen en jongeren met een handicap steunen. Bovendien selecteert de Nationale Postcode Loterij jaarlijks een aantal bijzondere projecten voor een extra schenking. Bij het Liliane Fonds werden op die manier vier projecten gefinancierd.

Project voor veiligheid kinderen met albinisme Tanzania (2017-2020)

In bepaalde gebieden in Tanzania heerst er veel bijgeloof rondom albinisme. Kinderen met albinisme worden buitengesloten en gediscrimineerd, en in het ergste geval zelfs verminkt of vermoord. Het Liliane Fonds en Human Rights Watch sloegen de handen ineen om het dagelijks leven van kinderen met albinisme in Tanzania te verbeteren. Dankzij de extra bijdrage kunnen wij directe steun bieden aan albino kinderen en hun families, lokale voorlichtingscampagnes houden, lobby-activiteiten ontplooien en de capaciteit van onze lokale partners versterken.
Bijdrage van de Nationale Postcode Loterij: 1,8 miljoen euro.

Project ‘These Shoes are made for walking’ Vietnam (2014-2018)

Samen met de Leprastichting startte het Liliane Fonds een opleidingstraject tot orthopedisch schoenmaker in Zuidoost-Azië. ruim 40 jongeren, van wie een aantal zelf met een handicap, werden in Vietnam opgeleid om in hun thuisland als orthopedisch schoenmaker te gaan werken.
Bijdrage van de Nationale Postcode Loterij: 2 miljoen euro.

Project ‘Aan de slag’ Burundi (2012–2015)

In Burundi werd een dienstverlenend centrum opgezet waar jongeren met een handicap na hun vakopleiding ondersteuning krijgen om een baan te vinden en economisch zelfstandig te worden.
Bijdrage van de Nationale Postcode Loterij: 712.316 euro.

Project ‘Mobiele brigade’ Nicaragua (2010–2013)

In Nicaragua werd een Mobiele Brigade opgezet, waarmee we in drie jaar tijd ruim 15.000 kinderen met een handicap in afgelegen gebieden van Nicaragua (para-)medische hulp hebben kunnen bieden.
Bijdrage van de Nationale Postcode Loterij: 600.000 euro.

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen huishoudens mee met de loterij. Daarmee steunen de deelnemers tegelijkertijd 123 goede doelen. Sinds de oprichting heeft de Nationale Postcode Loterij ruim 6,2 miljard euro uitgekeerd aan organisaties die zich inzetten voor mens en natuur.

Dankzij de Nationale Postcode Loterij kunnen we jaarlijks meer dan 10.000 kinderen met een handicap steunen.

Naar de pagina van het Liliane Fonds bij de Nationale Postcode Loterij