Ifra (India) beoefent karate als therapie

Onze missie

Bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden gelijke rechten en kansen genieten.

Samenwerking met lokale partners

Samen met onze lokale partnerorganisaties versterken we individuele kinderen met een handicap en hun ouders in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Want meedoen is geen gunst, maar een recht.

Wie we helpen

80% van alle kinderen met een handicap woont in de armste delen van de wereld. Armoede is de grootste veroorzaker van handicaps en omgekeerd leidt een beperking meestal tot nog meer armoede.

Het Liliane Fonds verbetert de levenskwaliteit en toekomstkansen van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Samen met lokale partnerorganisaties maken we hun leef-, speel- en leerwereld toegankelijker. We dragen bij aan een inclusieve samenleving waarin meedoen mogelijk is, ondanks een handicap. Door kinderen en hun ouders weerbaar te maken en zo zelfstandig mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij, doorbreken we deze vicieuze cirkel.

Maak kennis met een aantal kinderen.
Selma met handicap loopt met mama
 • Hoe we helpen

  Kinderen en jongeren toegang bieden tot gezondheidszorg, onderwijs of arbeidsmarkt.

  Bekijk hoe we helpen
  Hoe we helpen
 • Jaarverslag 2020 - Verbinding maakt het verschil

  Wat we bereiken

  Steun op maat voor 65.502 kinderen met een handicap in 2020, dankzij 80.400 donateurs en 811 partnerorganisaties.

  Bekijk wat we in 2020 hebben bereikt
  Wat we bereiken
 • Wahab (Kenia) is heel behendig met zijn loophulp

  Samenwerkingen

  Samenwerking vergroot draagvlak en impact van ons werk. Door onze krachten te bundelen met bedrijven, stichtingen, kennisinstituten en collega-organisaties, bereiken we méér.

  Lees meer over onze samenwerkingen
  Samenwerkingen