Supriya met hersenbeschadiging naar school gedragen door moeder

Neem het Liliane Fonds op in uw testament

Nalaten aan een goed doel?

Heeft u al eens nagedacht over nalaten aan een goed doel? Als u het Liliane Fonds in uw testament opneemt, geeft u met uw nalatenschap kansarme kinderen een toekomst. Dat is toch een prachtig idee? Regel het direct of lees eerst meer over goede doelen opnemen in uw testament.

Uw nalatenschap maakt ons werk mogelijk

Momenteel is een derde van onze steun aan kinderen met een handicap mogelijk door erfenissen en legaten. Duizenden kwetsbare kinderen danken hun levensgeluk dus aan een testament. Ons werk is hard nodig en dat zal ook over 10 of 25 jaar nog zo zijn. Nalaten aan een goed doel als het Liliane Fonds betekent dus dat u ook als u er niet meer bent het verschil kunt maken.

Supriya met zus

Vragen over nalaten aan goede doelen?

Juist als u een deel van uw erfenis aan een goed doel wilt besteden, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuzes maakt en dat alles goed is geregeld. Hebt u vragen over de bestemming of besteding van uw nalatenschap of wilt u meer weten over testamenten, erfrecht of nalatenschap en belasting? Aarzel dan niet om vrijblijvend onze informatiebrochure aan te vragen. Of bel voor een persoonlijk advies met Hester Klute, onze adviseur schenken en nalaten, op telefoonnummer 0800 – 7 800 800 (gratis). U kunt ook een kennismakingsgesprek aanvragen.

Vraag meer informatie aan
Nalatenschap brochure

Hulp bij het regelen van uw erfenis

Wij hebben voor u een gratis Erfenisdossier. Daarmee maakt u gemakkelijk een overzicht van uw bezittingen, financiën, verzekeringen, lidmaatschappen en overige zaken. Heel praktisch als u een testament op wilt stellen en uw nalatenschap wilt berekenen. U kunt kiezen voor een digitaal exemplaar of een papieren versie die u thuisgestuurd krijgt.

Vraag het gratis papieren Erfenisdossier aan Vraag het gratis digitaal Erfenisdossier aan
De droom van Shakiba - Nalaten aan het Liliane Fonds

Goede doelen opnemen in uw testament: zo doet u dat

Wilt u goede doelen opnemen in uw testament, dan moet uw testament worden gewijzigd en worden vastgelegd door een notaris. In uw testament kunt u een goed doel als het Liliane Fonds benoemen tot (mede-)erfgenaam middels een erfstelling. U geeft dan aan voor welk percentage de goede doelen in uw nalatenschap delen.

Ook kunt u een geldbedrag of een bepaald goed schenken: dit noemen we een legaat. Een legaatakte kunt u ook opmaken als aanvulling op uw testament of gebruiken als u geen testament hebt. Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Dat geeft een gerust gevoel.

Om het Liliane Fonds in uw testament op te nemen heeft de notaris de juiste tenaamstelling nodig: Stichting Liliane Fonds, statutair gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, kantoorhoudend Havensingel 26, 5211 TX ’s-Hertogenbosch, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41081480.

U kunt ook zelf een testament of legaatakte via internet opstellen en laten ondertekenen bij een notaris.

 • Nalatenschap en belasting

  Over uw nalatenschap aan het Liliane Fonds hoeft geen erfbelasting of schenkbelasting te worden betaald. Het Liliane Fonds is door de Belastingdienst namelijk erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

  ANBI-gegevens Liliane Fonds
  Nalatenschap en belasting
 • Goede doelen en nalatenschap: informatie voor executeurs

  Bent u benoemd tot executeur en wilt u meer weten over nalaten aan goede doelen?

  Lees meer over goede doelen en nalatenschap
  Goede doelen en nalatenschap: informatie voor executeurs

Waarom geld nalaten aan het Liliane Fonds? Drie donateurs aan het woord

 • Janny Mulder

  Janny Mulder

  “Ik heb gezien in wat voor ellendige toestand kinderen met een handicap in Afrika vaak leven. Hoe ze worden buitengesloten. Het Liliane Fonds werkt met lokale organisaties. Kleinschalig, concreet én doeltreffend. Kinderen hebben daardoor minder last van hun beperking en kunnen beter meedoen.”

 • Hillebrand Ehrenburg

  Hildebrand Ehrenburg

  “Mijn zus en ik vinden het fijn dat het erfdeel waar mijn gehandicapte zusje Martien recht op had gehad als ze nog leefde, naar het Liliane Fonds gaat. Want de hulp van het Liliane Fonds opent de wereld voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ze hebben er hun leven lang plezier van.”

 • Cecilia de Rooij

  Cecilia de Rooij

  “Ik vind dat een gehandicapt kind het recht heeft om kind te zijn. Maar dat is voor miljoenen kinderen niet vanzelfsprekend. Ze worden verstoten of aan hun lot overgelaten. Het voelt goed dat ik mag bijdragen aan het geluk van deze kinderen, ook als ik er straks niet meer ben.”

 • Hester Klute

  Persoonlijk contact over nalaten?

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een bijzondere bestemming van uw nalatenschap, zoals een Fonds op Naam? Of zou u het Liliane Fonds tot executeur willen benoemen? Dan kunt u bij mij terecht. Hester Klute, adviseur bijzondere giften:

  0800 – 7 800 800
  nalaten@lilianefonds.nl