Supriya met hersenbeschadiging naar school gedragen door moeder

Uw nalatenschap geeft kinderen toekomst

Spreekt die gedachte u aan? Neem het Liliane Fonds dan op in uw testament.

Hoe doe ik dat?

Onmisbare steun

Ons werk is hard nodig en zal dat ook nog zijn over 10 of 25 jaar. Een derde van onze steun aan kinderen is mogelijk door erfenissen en legaten. Duizenden kwetsbare kinderen danken hun levensgeluk aan een testament.

Uw vraag is welkom

Juist als het gaat om uw erfenis voor een goed doel, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuzes maakt en dat alles goed is geregeld. Hebt u vragen over de bestemming of besteding van uw nalatenschap of wilt u meer weten over testamenten, erfrecht en erfbelasting? Aarzel dan niet om vrijblijvend onze informatiebrochure aan te vragen. Of bel voor een persoonlijk advies met Hester Klute, onze adviseur schenken en nalaten, op telefoonnummer 0800 – 7 800 800 (gratis). U kunt ook een kennismakingsgesprek aanvragen.

Ga naar het aanvraagformulier
Nalatenschap brochure

Gratis Erfenisdossier

Wij hebben voor u een gratis Erfenisdossier. Daarmee maakt u gemakkelijk een overzicht van uw bezittingen, financiën, verzekeringen, lidmaatschappen en dergelijke. Heel praktisch als u een testament op wilt stellen. U kunt kiezen voor een digitaal exemplaar of een papieren versie die u thuis gestuurd krijgt.

Vraag het gratis papieren Erfenisdossier aan Vraag het gratis digitaal Erfenisdossier aan
Supriya met zus
De droom van Shakiba - Nalaten aan het Liliane Fonds

Erfstelling of legaat

Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Dat kan een gerust gevoel geven. U kunt het Liliane Fonds benoemen tot (mede-)erfgenaam middels een erfstelling. U geeft dan aan voor welk percentage het Liliane Fonds in uw nalatenschap deelt. Ook kunt u ons een geldbedrag of een bepaald goed schenken: een legaat. Een legaatakte kunt u ook opmaken als aanvulling op uw testament of gebruiken als u geen testament hebt.

Een testament regelt u bij een notaris. Deze bespreekt uw wensen met u, geeft advies over de mogelijkheden en informeert u over de kosten.

Om het Liliane Fonds in uw testament op te nemen heeft de notaris de juiste tenaamstelling nodig: Stichting Liliane Fonds, statutair gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, kantoorhoudend Havensingel 26, 5211 TX ’s-Hertogenbosch, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41081480.

U kunt ook zelf een testament of legaatakte via internet opstellen en laten ondertekenen bij een notaris.

 • Geen erfbelasting

  Het Liliane Fonds is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat wij geen erf- en schenkbelasting hoeven te betalen.

  ANBI-gegevens Liliane Fonds
  Geen erfbelasting
 • Informatie voor executeurs

  Bent u benoemd tot executeur of heeft u deze rol als notaris? En wilt u weten wat er komt kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap?

  Lees meer
  Informatie voor executeurs

Waarom nalaten? Drie donateurs aan het woord

 • Janny Mulder

  Janny Mulder

  “Ik heb gezien in wat voor ellendige toestand kinderen met een handicap in Afrika vaak leven. Hoe ze worden buitengesloten. Het Liliane Fonds werkt met lokale organisaties. Kleinschalig, concreet én doeltreffend. Kinderen hebben daardoor minder last van hun beperking en kunnen beter meedoen.”

 • Hillebrand Ehrenburg

  Hildebrand Ehrenburg

  “Mijn zus en ik vinden het fijn dat het erfdeel waar mijn gehandicapte zusje Martien recht op had gehad als ze nog leefde, naar het Liliane Fonds gaat. Want de hulp van het Liliane Fonds opent de wereld voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ze hebben er hun leven lang plezier van.”

 • Cecilia de Rooij

  Cecilia de Rooij

  “Ik vind dat een gehandicapt kind het recht heeft om kind te zijn. Maar dat is voor miljoenen kinderen niet vanzelfsprekend. Ze worden verstoten of aan hun lot overgelaten. Het voelt goed dat ik mag bijdragen aan het geluk van deze kinderen, ook als ik er straks niet meer ben.”

 • Hester Klute

  Persoonlijk contact?

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een bijzondere bestemming van uw nalatenschap, zoals een Fonds op Naam? Of zou u het Liliane Fonds tot executeur willen benoemen? Dan kunt u bij mij terecht. Hester Klute, adviseur bijzondere giften:

  0800 – 7 800 800
  nalaten@lilianefonds.nl