Supriya met hersenbeschadiging naar school gedragen door moeder

Nalaten aan een goed doel?

Neem het Liliane Fonds op in uw testament

Heeft u al eens nagedacht over nalaten aan een goed doel? Als u het Liliane Fonds in uw testament opneemt, geeft u met uw nalatenschap kansarme kinderen een toekomst. Dat is toch een prachtig idee?

Uw nalatenschap maakt ons werk mogelijk

Momenteel is een derde van onze steun aan kinderen met een handicap mogelijk door erfenissen en legaten. Duizenden kwetsbare kinderen danken hun levensgeluk aan een testament. Ons werk is hard nodig en dat zal ook over 10 of 25 jaar nog zo zijn. Nalaten aan een goed doel als het Liliane Fonds betekent dat u ook als u er niet meer bent het verschil kunt maken.

Supriya met zus

Waarom geld nalaten aan het Liliane Fonds? Donateurs aan het woord

 • Lonneke

  Lonneke Offenberg

  “Op mijn achttiende liep ik stage op een mytylschool. Heel sterk voelde ik dat ík degene was met een beperking, niet het kind dat ik op dat moment aan het lesgeven was. ‘Help ever, hurt never’ is mijn levensmotto. In mijn testament staat nu dat een deel van mijn nalatenschap ten goede komt aan het Liliane Fonds.”

  Lees het hele verhaal van Lonneke
  Lonneke Offenberg
 • Hillebrand

  Hillebrand Ehrenburg

  “Mijn zus en ik vinden het fijn dat het erfdeel waar mijn gehandicapte zusje Martien recht op had gehad als ze nog leefde, naar het Liliane Fonds gaat. Want de hulp van het Liliane Fonds opent de wereld voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ze hebben er hun leven lang plezier van.”

Vragen over nalaten aan het Liliane Fonds?

Juist als u een deel van uw erfenis aan een goed doel wilt besteden, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuzes maakt en dat alles goed is geregeld. Hebt u vragen over de bestemming of besteding van uw nalatenschap of wilt u meer weten over testamenten, erfrecht of nalatenschap en belasting? Aarzel dan niet om vrijblijvend onze informatiebrochure aan te vragen. Of bel voor een persoonlijk advies met Linda Muskens, onze relatiebeheerder nalatenschappen, op telefoonnummer 0800 – 7 800 800 (gratis). U kunt ook een kennismakingsgesprek aanvragen.

Vraag meer informatie aan
Nalatenschap brochure
De droom van Shakiba - Nalaten aan het Liliane Fonds

Goede doelen opnemen in uw testament: zo doet u dat

Als u wilt nalaten aan een goed doel, dient u dit door een notaris te laten vastleggen in een testament. U kunt een goed doel als het Liliane Fonds benoemen tot (mede-)erfgenaam middels een erfstelling. U geeft dan aan voor welk percentage het goede doel in uw nalatenschap deelt.

Ook kunt u een geldbedrag of een bepaald goed schenken: dit noemen we een legaat. Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Dat geeft een gerust gevoel.

Om het Liliane Fonds in uw testament op te nemen heeft de notaris de juiste tenaamstelling nodig: Stichting Liliane Fonds, statutair gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, kantoorhoudend Havensingel 26, 5211 TX ’s-Hertogenbosch, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41081480.

Tegenwoordig kunt u ook online een testament opstellen. Dit kan via NuNotariaat.nl. Deze website rekent een vast laag tarief voor de opmaak van een eenvoudig testament. Verder werkt alles hetzelfde als bij de notaris. De akte moet nog wel worden ondertekend bij een notaris in de buurt, zodat het ook rechtsgeldig is.

Hulp bij het regelen van uw erfenis

Wij hebben voor u een gratis Erfenisdossier. Daarmee maakt u gemakkelijk een overzicht van uw bezittingen, financiën, verzekeringen, lidmaatschappen en overige zaken. Heel praktisch als u een testament op wilt stellen en uw nalatenschap in kaart brengen. U kunt kiezen voor een digitaal exemplaar of een papieren versie die u thuisgestuurd krijgt.

Vraag het Erfenisdossier aan
 • Nalatenschap en belasting

  Over uw nalatenschap aan het Liliane Fonds hoeft geen erfbelasting of schenkbelasting te worden betaald. Het Liliane Fonds is door de Belastingdienst namelijk erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

  ANBI-gegevens Liliane Fonds
  Nalatenschap en belasting
 • Goede doelen en nalatenschap: informatie voor executeurs

  Bent u benoemd tot executeur en wilt u meer weten over nalaten aan goede doelen?

  Lees meer over goede doelen en nalatenschap
  Goede doelen en nalatenschap: informatie voor executeurs
 • linda muskens

  Persoonlijk contact over nalaten?

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een bijzondere bestemming van uw nalatenschap, zoals een Fonds op Naam? Of zou u het Liliane Fonds tot executeur willen benoemen? Dan kunt u bij mij terecht. Linda Muskens, relatiebeheer nalatenschappen:

  0800 – 7 800 800
  nalaten@lilianefonds.nl