Open dag Liliane Fonds

Je bent welkom op onze Open Dag!

Datum: zaterdag 9 september
Locatie: Havensingel 26 ’s-Hertogenbosch
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur

Aanmelden Open Dag

Je bent van harte uitgenodigd op de Open Dag van het Liliane Fonds! Deze valt samen met Open Monumentendag. De ideale gelegenheid dus om alles te weten te komen over ons werk voor kinderen met een handicap in de armste delen van Azië, Afrika en Latijns-Amerika én over de rijke historie van ons monumentale pand – een voormalig klooster – aan de Havensingel 26 te ’s-Hertogenbosch. 

Programma Open Dag zaterdag 9 september 2023 

Tussen 10:00 uur en 17:00 uur kun je een gevarieerd en inspirerend programma verwachten:  

 • Presentatie ‘Zie de kracht in elk kind’
  10:30 uur en 14:00 uur
  Justine (25) uit Oeganda staat centraal in de nieuwe campagne van het Liliane Fonds ‘Zie de kracht in elk kind’. Linda Daniëls ontwikkelde deze campagne en vertelt over haar ontmoeting met Justine. Haar onvoorstelbare levensverhaal en enorme levenskracht laten Linda niet meer los. 
 • Presentatie Marc Lammers, hockeycoach en motivatiespreker
  12:00 uur en 13:00 uur
  Met zijn enthousiasme en passie weet Marc Lammers, coach van het Olympisch Gouden Dames hockeyteam 2008,  als geen ander mensen te boeien. In zijn presentatie vertelt hij verhalen die duidelijk maken waarom samenwerken en grenzen verleggen zo belangrijk is. Het gaat erom de kracht in elkaar te zien en ieder op de juiste positie te laten spelen. 
 • Swingen met De Bridge
  tussen 11:00 uur en 16:00 uur 
  Deze swingende band maakt muziek op ingenieuze instrumenten, die ontwikkeld zijn door bandleider Ruud van der Wel. De Bridge is de huisband van Stichting My Breath My Music, die kinderen en jongvolwassenen met een zware lichamelijke beperking de mogelijkheid geeft om muziek te maken. Het repertoire is altijd swingend en inspirerend.  
 • Presentatie ‘Vroegtijdig signaleren en vroegtijdige interventies’
  11:15 uur en 15:00 uur
  Angelique Kester, adviseur op het gebied van revalidatie, en Jan Apperloo, adviseur organisatie ontwikkeling, vertellen over hun ervaringen ‘uit het veld’. Ze laten zien welk enorm verschil het voor kinderen en hun omgeving maakt wanneer kinderen met een handicap vroegtijdig in beeld komen en geholpen worden. En de invloed van stigma en onwetendheid bij het ‘ontdekken’ van deze kinderen op zeer jonge leeftijd.  
 • Informatiesessie ‘Nalaten en schenken met belastingvoordeel’*
  11:00 uur en 13:00 uur
  Notaris Yvonne Vleeshouwers (kantoor Hoffspoor) legt uit hoe je kunt schenken met belastingvoordeel en nalaten en hoe dit bij Nederlandse wet geregeld is. Vanwege beperkte ruimte vragen we je om je hiervoor op de geven via de link op de aanmeldpagina.
  *Beide informatiesessies zitten vol, vraag bij aankomst naar eventueel vrijgekomen plaatsen. 
 • Open Monumentendag en informatiemarkt
  10:00 uur tot 17:00 uur
  Neem deel aan de rondleiding door ons pand en hoor alles over ons kantoorpand, het voormalige Sint Marthaklooster en de vorige bewoners.
  Vraag onze deskundige medewerkers en vrijwilligers alles wat je weten wilt over het Liliane Fonds. Of ga op speeddate met onze directeur-bestuurder Erik Ackerman!    

Mocht je trek krijgen: rond lunchtijd zijn huisgemaakte verse soep en sandwiches verkrijgbaar (alleen pinbetaling mogelijk).  

Aanmelden Open Dag