Ambassadeurs en vrienden zetten zich in met hart en ziel

Onze ambassadeurs zetten zich met veel betrokkenheid en enthousiasme belangeloos in voor ons werk. Allemaal op hun eigen manier en vanuit hun specifieke achtergrond. Onze ambassadeurs helpen ons om het werk van het Liliane Fonds onder de aandacht te brengen.

Erica Terpstra

"Deze kinderen verdienen onze steun"

Erica Terpstra, oud-politica, oud-voorzitter NOC*NSF en nu onder meer televisiecoryfee, is sinds 2009 ambassadeur. Ze is 'het gezicht en de stem' van het Liliane Fonds in de media en bij bijzondere evenementen. Daarnaast zet Erica haar netwerk en contacten in om de aandacht en steun voor ons werk te vergroten.

Monique Velzeboer

"Sterke, zelfbewuste kinderen"

Monique Velzeboer, fotografe en voormalig shorttrackster, raakte zelf gehandicapt na een trainingsongeval. Op haar reizen voor het Liliane Fonds portretteert ze op onnavolgbare wijze kinderen met een handicap. Met de Monique Velzeboer Foundation voert ze actie voor het Liliane Fonds.

Jetta Klijnsma

"Deuren openen voor kinderen met een handicap"

Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe en oud-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, weet wat het betekent om als kind met een handicap gesteund te worden door je omgeving. Voor haar betekende het dat ze voluit mee kon doen en zich kon ontplooien. Diezelfde kans gunt zij alle kinderen met een handicap, waar ook ter wereld.

Fedja van Huêt

“Alle kinderen hebben talenten die ze willen ontwikkelen. Oók kinderen met een handicap”

Fedja van Huêt, film- en toneelacteur, zet zich samen met het Liliane Fonds in om de acceptatie van kinderen met een beperking te vergroten. Niet alleen in de landen waar we actief zijn, maar ook hier in Nederland. Sinds november 2018 is Fedja de stem van de radio- en tv-spot van onze campagne ‘Wat wil jij later worden?’.

 

 

 

Vrienden

Naast onze groep ambassadeurs is er ook een geweldige groep vrienden. Zij dragen niet de officiële ambassadeursstatus, maar hebben er wel bewust voor gekozen om belangeloos hun naam te verbinden aan het Liliane Fonds. Onze vrienden zetten zich voornamelijk in tijdens grote campagnes en evenementen. Enkele vrienden van het Liliane Fonds zijn: Minke Booij, Jaap Jongbloed, Tako Rietveld en Addy van den Krommenacker.