Eka en Kolbi

Tijd voor MAX ziet de kracht in alle kinderen

30 april, 17.10 uur bij MAX op NPO 1
Het tv-programma Tijd voor MAX stond op 30 april helemaal in het teken van kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld.

Kijk de uitzending hier terug

In de studio

Te gast aan tafel waren Eva Eikhout (programmamaker en presentator), Jules Becher (kinderrevalidatiearts Amsterdam UMC), Tako Rietveld (kindercorrespondent) en Chiara Beltramini (Liliane Fonds).
Zij gingen in gesprek met presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen over hoe belangrijk het is dat kinderen met een handicap zo snel mogelijk de juiste steun en zorg krijgen.

Ontmoeting in Indonesië

Eva Eikhout vertelde over de ontmoeting die ze onlangs in Indonesië had met Kolbi (3) en Jefri (11), die beiden een handicap hebben en die leven in grote armoede. Eva toonde twee aangrijpende reportages over haar ontmoetingen.

 • Jefri en moeder

  Dromen van een eerlijke kans

  Jefri heeft een verlamming aan zijn rechterarm en -been. Veel dingen kan hij niet zelfstandig. Hij wordt veel gepest door de kinderen in zijn buurt. Dat doet hem en zijn moeder Anas veel verdriet. Jefri is nooit geholpen. Anas droomt van een eerlijke kans en een zelfstandig leven voor haar zoon.

  Dromen van een eerlijke kans
 • Schuldgevoel

  Kolbi heeft een hersenbeschadiging en is compleet afhankelijk van haar moeder Eka. Kolbi kan niet zelfstandig rechtop zitten en staan. Ook kan ze niet praten. Eka weet niet wat er met haar dochter aan de hand is en is ten einde raad. Ze voelt zich enorm schuldig.

  Schuldgevoel
Eva Eikhout: “Hoop doet leven. En als het Liliane Fonds iets brengt, dan is het hoop. Vanuit hoop kunnen mensen, kinderen of ouders weer dromen.” Programmamaker en presentator Eva Eikhout vertelt over de indrukwekkende ontmoetingen die ze had met Jefri en Kolbi.

Kijk de uitzending terug

Heeft u Tijd voor MAX gemist? Kijk de indrukwekkende uitzending terug en zie hoe we dankzij uw steun het verschil maken voor deze en vele andere kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld.

Bekijk de uitzending

Heb jij een paar tellen om kinderen met een handicap te steunen?