Fysiotherapie met grote stuiterbal in Oeganda

Samenwerking met stichtingen

Indien de doelstellingen en werkwijze van het Liliane Fonds jouw stichting, vereniging of vermogensfonds aanspreken, kun jij op verschillende manieren partner worden van het Liliane Fonds.

Doneer namens jouw stichting

Samen op zoek naar maatwerk

Natuurlijk kun je als stichting ons werk steunen met een wederkerende of eenmalige bijdrage zonder voorkeur voor de besteding ervan. Maar het kan ook zo zijn dat jouw stichting, vanuit haar achtergrond of doelstelling, wél een voorkeur heeft. Samen met jou gaan we op zoek naar maatwerk.

Donatie

Het is mogelijk om te kiezen voor een continent of land. Of voor een specifieke doelgroep, zoals dove of slechthorende kinderen. Of voor een thema: gezondheid, onderwijs of werk en inkomen. Jouw bijdrage kan ook worden bestemd voor een specifieke lokale partnerorganisatie, school of vakopleiding.

Natuurlijk houden wij jou op de hoogte van de voortgang van het project of programma dat je ondersteunt. Je ontvangt een verantwoording van de besteding van jouw bijdrage.

Silay

Steunstichting

Een steunstichting is een stichting die speciaal is opgericht om geld in te zamelen ter ondersteuning van het Liliane Fonds. Er kunnen bijvoorbeeld inzamelingsacties worden georganiseerd waarbij wij ondersteuning bieden met achtergrondinformatie, collectebussen en promotiematerialen. Het Liliane Fonds besteedt de ingezamelde gelden vervolgens aan een gezamenlijk overeengekomen bestemming, houdt toezicht op de projectuitvoering en rapporteert aan de steunstichting over de besteding van de donaties.

Kamala, hier in de klas, werd geboren met een open ruggetje
“De Benie Foundation droeg na 22 jaar zijn activiteiten over aan het Liliane Fonds.”

(Gedeeltelijke) overdracht

Vertegenwoordig jij een stichting met een vergelijkbare doelstelling als het Liliane Fonds en ben je de administratie gaan ervaren als een last? Of ontbreekt het jouw stichting aan expertise om een project te selecteren en te monitoren? Jij bent niet de enige. Veel kleinere stichtingen vergaat het zo.

Een aantal hiervan heeft de weg gevonden naar het Liliane Fonds. Zij hebben hun stichting, en de bijbehorende werkzaamheden, (deels) ondergebracht bij ons. Daarbij zijn goede afspraken gemaakt over de besteding van de gelden.

Zusje helpt verstandelijk beperkte Pamela (Oeganda)

Op zoek naar voorbeelden?

Ben je benieuwd hoe andere stichtingen samenwerken met het Liliane Fonds? Neem dan eens een kijkje bij de voorbeelden van samenwerking met stichtingen.

Voorbeelden samenwerking
 • Portret Janneke van Wanrooij

  Persoonlijk gesprek

  Overweeg jij samenwerking met het Liliane Fonds op een van bovenstaande manieren, of heb je andere ideeën? Dan gaan wij graag een persoonlijk gesprek met jou aan. We kunnen dan jouw wensen in kaart brengen en mogelijkheden bespreken. De mogelijkheden zijn mede afhankelijk van de omvang van de steun die jij voor ogen hebt en van de beoogde duur van de samenwerking. Bel met Janneke van Wanrooij op 73 303 49 86 of neem hier contact op.

 • Doneer namens jouw stichting

  Steun namens jouw stichting direct met een eenmalige of structurele donatie voor een betere toekomst voor kinderen met een handicap.

  Doneer namens jouw stichting
 • Hoe we helpen

  Het Liliane Fonds steunt, samen met lokale partners, kinderen en jongeren met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

  Hoe we helpen
 • Jaarverslag

  In 2022 kregen ruim 50.000 kinderen de steun die zij verdienen. Benieuwd hoe wij dat doen? Bekijk ons Jaarverslag.

  Jaarverslag