Annemarie Haverhamp en Emanuel Wiemans ontvangen het Gouden Boekje

Liliane Fonds lanceert nieuw Gouden Boekje

10 november 2021

Ethny praat met haar handen

Het Liliane Fonds heeft afgelopen 10 november zijn nieuwste Gouden Boekje gelanceerd: ‘Ethny praat met haar handen’. Het boekje vertelt het verhaal van een slim meisje uit Guatemala dat door haar gehoorproblemen met niemand echt contact kan maken. Ethny kan niet horen waardoor ze zich vaak alleen en eenzaam voelt. Als je niet kunt horen wat er om je heen gebeurt en je geen gebarentaal kunt, voelt iedere dag als een doolhof. Gelukkig werd de oorverdovende stilte van Ethny doorbroken toen ze een plekje kreeg in een schooltje voor dove kinderen, dat wordt gesteund door het Liliane Fonds. Ethny krijgt nu samen met haar moeder les in gebarentaal, zodat ze elkaar eindelijk kunnen begrijpen.

Om te ervaren hoe het leven van Ethny er voorheen uitzag, gingen afgelopen 10 november kinderen op avontuur in een groot doolhof in het Amsterdamse Bos. Met behulp van een gebarentolk wisten alle kinderen de uitgang te vinden.

‘Ethny praat met haar handen’ is geschreven door de bekroonde schrijver Annemarie Haverkamp en geïllustreerd door Emanuel Wiemans. Met het prentenboekje wil het Liliane Fonds kinderen bewuster maken van de situatie van kinderen met een handicap die opgroeien op de armste plekken van de wereld. ‘Ethny praat met haar handen’ is dan ook geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar en voor oudere kinderen (vanaf 6 jaar) die al zelf kunnen lezen.

Bij een eenmalige donatie aan het Liliane Fonds krijg je het Gouden Boekje over Ethny uit Guatemala cadeau. We mailen je dan ook meteen een link om de digitale versie én het luisterboek te downloaden. Je kunt het Gouden Boekje dan niet alleen voorlezen, maar het ook bekijken of beluisteren op je telefoon, laptop of tablet. De luisterversie is ingesproken door acteur en tevens Liliane Fonds-ambassadeur Fedja van Huêt. Met de aanschaf van het Gouden Boekje draag je bij aan het levensgeluk van kinderen met een handicap in ontwikkelingsladen.

‘Ethny praat met haar handen’ is het derde Gouden Boekje dat het Liliane Fonds in samenwerking met Rubinstein uitgeeft. In 2020 brachten wij ook al ‘Sempeta wil maar één ding worden …’ en ‘Aisha geeft nooit op!’ uit. Word je maandelijks donateur? Dan ontvang je drie Gouden Boekjes!