Annemarie Haverhamp en Emanuel Wiemans ontvangen het Gouden Boekje

Liliane Fonds lanceert nieuw Gouden Boekje

Ethny praat met haar handen

Het Liliane Fonds heeft op 10 november haar nieuwste Gouden Boekje gelanceerd: ‘Ethny praat met haar handen’. Het boekje vertelt het verhaal van een slim meisje uit Guatemala dat door

haar doofheid met niemand echt contact kan maken. Ethny kan niet horen waardoor ze zich vaak alleen voelt. Als je niet kan horen wat er om je heen gebeurt en je geen gebarentaal kan, voelt iedere dag als een doolhof. Gelukkig werd de oorverdovende stilte voor Ethny doorbroken toen ze een plekje kreeg in een project voor dove kinderen, dat wordt gesteund door het Liliane Fonds. Ethny krijgt nu samen met haar moeder, les in gebarentaal. Deze les is noodzakelijk om mee te kunnen doen en het leven vol te kunnen pakken.

Om te ervaren hoe het leven van Ethny er voorheen uitzag, gingen op 10 november kinderen op avontuur in een groot doolhof in het Amsterdamse Bos. Met behulp van gebarentaal wisten alle kinderen de uitgang te vinden.

Bij een eenmalige donatie krijgt u het Gouden Boekje over Ethny uit Guatemala cadeau. We mailen u ook meteen een link om de digitale versie én het luisterboek te downloaden. U kunt het Gouden Boekje dan niet alleen voorlezen, maar het ook bekijken of beluisteren op uw telefoon, laptop of tablet. De luisterversie is ingesproken door acteur en tevens Liliane Fonds-ambassadeur Fedja van Huêt. Met de aanschaf van het Gouden Boekje draagt u bij aan het levensgeluk van kinderen met een handicap in ontwikkelingsladen.

‘Ethny praat met haar handen’ is het derde Gouden Boekje dat het Liliane Fonds in samenwerking met Rubinstein uitgeeft. In 2020 brachten zij ook al ‘Sempeta wil maar één ding worden …’ en ‘Aisha geeft nooit op!’ uit. Wordt u maandelijks donateur? Dan ontvangt u drie Gouden Boekjes!