Aisha samen met vriendinnen

Aisha lacht het leven tegemoet

Aisha (14) uit de Filippijnen

Aisha is geboren met een hersenbeschadiging. Toen ze een jaar oud was, bracht moeder Grace haar naar het ziekenhuis vanwege darmklachten. Een arts daar zei botweg dat haar kind gehandicapt was en dat dit kwam door háár. Omdat ze iets verkeerds had gegeten tijdens haar zwangerschap. Grace geloofde hem. Ze voelde zich schuldig én machteloos.

De steun die Aisha ontvangt

Tot haar vierde kon Aisha niet praten, zitten of staan. Maar sinds haar moeder in contact kwam met een partnerorganisatie van het Liliane Fonds, ging Aisha met sprongen vooruit. Ze ontwikkelt zich door fysiotherapie en logopedie. Aisha leerde zitten, staan, lopen, lezen, schrijven en rekenen. Ze heeft nu veel vriendinnetjes. Niemand had ooit durven dromen dat Aisha met zulke sprongen vooruit zou gaan. Ook haar liefdevolle moeder krijgt les; ze leert omgaan met de handicap van haar dochter.

 

Cover Gouden Boekje Aisha geeft nooit op Aisha geeft nooit op!

‘Aisha gaat graag naar school. Rekenen en taal vindt ze leuk. En lezen ook. Maar de woorden goed uitspreken is soms best lastig.’ Zo begint ons Gouden Boekje ‘Aisha geeft nooit op!’, geschreven door de bekende kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander. Het boek vertelt het inspirerende verhaal van het 7 jarige meisje dat zich niet laat beperken door haar handicap.

Meer weten over dit bijzondere prentenboek? Lees snel verder!

Heftige tijd

Door Covid-19 hebben Aisha en haar familie een heftige tijd achter de rug. Ze zijn verhuisd, weg van Aisha’s vriendinnen en haar familie heeft hard moeten werken om elke dag eten op tafel te krijgen.  De school en het revalidatiecentrum zijn dicht, maar Aisha heeft ondanks de lockdown en alle tegenslagen niet stilgezeten. Ze doet haar oefeningen en schoolopdrachten online thuis, natuurlijk met de hulp van haar moeder en haar leraren.

Met steun van het Liliane Fonds heeft Aisha nu een tablet, computer, een goede stoel en een tafeltje om haar online lessen thuis te kunnen volgen. Ook kreeg ze een nieuwe bril. Belangrijk nu ze uren per dag achter een computer zit.

Kaart Filippijnen Het Liliane Fonds in de Filippijnen

De Filippijnse regering vindt dat iedereen naar school moet. Ook kinderen met een handicap. Voorlopig zijn hun mogelijkheden echter nog verre van gelijk. Het Liliane Fonds werkt in de Filippijnen samen met de NORFIL Foundation als Strategische Partnerorganisatie. NORFIL zet zich in voor de rechten van kinderen die om welke reden dan ook extra kwetsbaar zijn.

In 2020 ondersteunde het Liliane Fonds in de Filippijnen 3492 kinderen met een handicap

Doneer nu