Jennifer uit het Work & Respect project

Work & Respect

5 januari 2022

Succesverhalen uit het Work & Respect project

In september 2021 zijn de eerste jongeren met een beperking gestart met een opleiding binnen het Work & Respect project. Een driejarig programma dat we met onze partnerorganisaties uitvoeren in Kenia, Rwanda en Ethiopië. Doel van het programma is om jongeren met een handicap een opleiding aan te bieden om zo werk te vinden of een eigen zaak te starten. De eerste successen zijn inmiddels zichtbaar. Zoals in Kenia, waar Jennifer, Esther en Ruth dankzij dit programma een zelfgekozen opleiding volgen aan het Masai Technical Training Institute.

Jennifer heeft een visuele beperking. Ze volgde via Work & Respect een ICT-opleiding om haar eigen bedrijfje te beginnen. Inmiddels leidt ze zelf ICT-professionals op: Jennifer is ICT-docent op een school voor speciaal onderwijs.
Esther volgt de opleiding Fashion Design. Ze wil modeontwerper worden en laat zich inspireren door fashionista’s zoals de Keniaanse actrice Jackie Matubia. Bekijk hier het verhaal van Esther.
Ruth volgt ook de Fashion Design opleiding, gericht op de praktijk. Haar droom is om een atelier te openen om banen te creëren en haar kennis van het vak over te brengen. Bekijk hier hoe ze dat doet.