Selma leert op eigen benen staan

Selma (2) uit Indonesië

Toen Selma 9 maanden oud was, merkte haar moeder Acu dat er iets aan de hand was: het meisje kon niet kruipen. Er werd toen een hersenbeschadiging geconstateerd. In het begin was Acu verdrietig vanwege de situatie van Selma en maakte zij zich zorgen over de toekomst van haar dochtertje. Ze vreesde dat Selma niet zou kunnen meedoen met andere kinderen. Nu hebben vader en moeder hun kind volledig geaccepteerd. Ook de gemeenschap heeft het meisje opgenomen. Juist de buren hebben Acu gesteund om hulp voor het meisje te zoeken nu ze nog jong is.

De steun die Selma ontvangt

Sinds enige tijd krijgt Selma de nodige aandacht en moeder Acu de juiste begeleiding. Zo heeft Selma spalken gekregen en een looprekje waarmee ze heeft leren lopen. Acu heeft geleerd hoe ze met Selma moet omgaan en zij leert nu hoe ze fysiotherapie-oefeningen met haar kan doen.  

Nu Selma’s moeder de resultaten van de revalidatie ziet, is ze zeer hoopvol. Haar wens is dat haar dochter goed leert lopen, dat zij straks naar school gaat en dat zij een sterke vrouw wordt.

Selma houdt van zingen, ze kletst veel met haar moeder, samen spelen ze vaak ‘keukentje’. En af en toe is Selma lekker stout!

Ik zie dat Selma gelukkig is. Zoals ze naar me kijkt en naar me lacht.

Het Liliane Fonds in Indonesië

In Indonesië ligt de kiem van het Liliane Fonds. Hier ontmoetten Liliane Brekelmans en de jonge Agnes elkaar. Het is nu bijna veertig jaar later. Liliane en Agnes zijn beiden overleden. Het Liliane Fonds ondersteunt nog steeds een programma in Indonesië. Want kinderen met een handicap uit arme gezinnen hebben er voorlopig nog geen gelijke kansen.

 

 

Lees het verhaal van Jauhara uit Oeganda