Sophia in Oeganda

Doet u een grote gift?

Hoe hoger uw donatie, hoe groter de impact

Alleen met uw steun kan het Liliane Fonds werken aan een wereld waarin kinderen met een handicap zo volledig mogelijk meedoen. Alle giften zijn natuurlijk bijzonder welkom. Donaties, klein en groot, zijn onmisbaar in de steun aan kinderen met een handicap. Maar hoe groter uw gift, des te meer impact deze heeft. Als u een grote gift doet, heeft u bovendien meer zeggenschap over de besteding van het geld, en kunt u profiteren van belastingvoordeel. Lees meer of vul direct het donatieformulier in!

Waar wilt u dat uw donatie terecht komt?

Bij een donatie vanaf 5.000 euro kunt u uw specifieke wensen voor de besteding van uw donatie aangeven.

Wanneer u affiniteit heeft met een specifieke handicap, omdat u daar bijvoorbeeld persoonlijk ervaring mee hebt, houden wij daar rekening mee. Ook is het mogelijk uw voorkeur te laten weten voor een bepaald land, waar u misschien wel gewoond of gewerkt hebt, en een specifieke leeftijdsgroep.

U kunt dus schenken op basis van:
> handicap
> leeftijdscategorie
> land

Graag bespreken wij samen met u de mogelijkheden voor de bestemming van uw donatie. U ontvangt een op maat gemaakt project met een persoonlijke verantwoording, zodat u kunt zien waaraan uw gift is besteed.

Grote gift met belastingvoordeel

U kunt uw gift aan het Liliane Fonds aftrekken van uw belastbaar inkomen als al uw giften aan goede doelen tezamen tussen 1 en 10 procent van het verzamelinkomen bedragen. Ook kleinere giften zijn aftrekbaar, als u deze voor langere tijd vastlegt in een schenkingsovereenkomst. Meer over schenken met belastingvoordeel leest u op de betreffende pagina. U kunt er voor kiezen uw gift zelf over te maken, of regelt het eenvoudig via het donatieformulier.

Doneer via het donatieformulier Zelf overmaken
Fatmata met handicap samen met vriendin

Fonds op Naam

Overweegt u een gift van 50.000 euro of meer? Dan is het mogelijk om een Fonds op Naam op te richten. Daarmee verbindt u uw naam of de naam van een dierbare aan het werk van het Liliane Fonds. De besteding van uw gift wordt dan apart geadministreerd en verantwoord. U kiest zelf de naam van het fonds en de bestemming ervan. Een Fonds op Naam kunt u bij leven of middels een testament oprichten.

Joseph en Trinité uit Benin krijgen les in gebarentaal

Vragen of specifieke wensen?

 • Hoe we helpen

  Het Liliane Fonds steunt, samen met lokale partners, kinderen en jongeren met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

  Lees hoe we helpen
  Hoe we helpen
 • Jaarverslag

  In 2022 kregen circa 50.000 kinderen met een handicap de ondersteuning die zij verdienen. Benieuwd hoe wij dat doen? Bekijk ons Jaarverslag.

  Lees ons Jaarverslag
  Jaarverslag
 • Bankgegevens

  Wilt u een gift doen? Zelf overmaken kan op rekeningnummer IBAN: NL08 RABO 0303080000.

  Let op: als u een gift overmaakt, ontvangen wij geen contactgegevens. Dit betekent dat wij u geen ontvangstbevestiging kunnen sturen. Wenst u die wel te ontvangen? Doneer dan middels ons donatieformulier.