Samenwerking met de Nationale Postcode Loterij

Het Liliane Fonds ontvangt sinds 2000 jaarlijks een vaste bijdrage van 1,35 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Met dit bedrag kunnen we elk jaar meer dan 10.000 kinderen en jongeren met een handicap steunen. Bovendien selecteert de Nationale Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala een aantal bijzondere projecten voor een extra schenking. Drie projecten van het Liliane Fonds werden op die manier gefinancierd.

Project ‘These Shoes are made for walking’
 

Samen met de Leprastichting startte het Liliane Fonds in 2013 These shoes are made for walking: een opleiding tot orthopedisch schoenmaker in Zuidoost-Azië, waar twee miljoen mensen voet- en loopproblemen hebben. Dertig jongeren, van wie een aantal zelf een handicap heeft, worden in Vietnam opgeleid om in hun thuisland als orthopedisch schoenmaker te gaan werken. De eerste groep van 13 studenten is inmiddels afgestudeerd. Het traject loopt in 2016 ten einde, maar de resultaten zijn blijvend. De Nationale Postcode Loterij maakt dit project mogelijk door een extra bijdrage van 2 miljoen euro.

Eerdere projecten
 

Ook deze projecten werden gesteund door de Nationale Postcode Loterij:

Project 'Aan de slag', Burundi (2012 – 2015)
In Burundi werd een dienstverlenend centrum opgezet waar jongeren met een handicap na hun vakopleiding ondersteuning krijgen om een baan te vinden en economisch zelfstandig te worden.
Bijdrage van de Nationale Postcode Loterij: € 712.316.

Project 'Mobiele brigade', Nicaragua (2010 – 2013)
In Nicaragua werd een Mobiele Brigade opgezet, waarmee we in drie jaar tijd ruim 15.000 kinderen met een handicap in afgelegen gebieden van Nicaragua (para-)medische hulp hebben kunnen bieden.
Bijdrage van de Nationale Postcode Loterij: € 600.000.

De Nationale Postcode Loterij
 

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Daarmee steunen de deelnemers tegelijkertijd 95 goede doelen. Sinds de oprichting heeft de Nationale Postcode Loterij ruim 4,7 miljard euro uitgekeerd aan organisaties die zich inzetten voor mens en natuur.

Dankzij de Nationale Postcode Loterij kunnen we jaarlijks meer dan 10.000 kinderen met een handicap steunen.

Naar de pagina van het Liliane Fonds bij de Nationale Postcode Loterij