Natanaiyem Bruk met moeder

Leestip voor de kerstvakantie: ‘Houvast’, inspirerende special bij Libelle

20 december 2023

Wat is er in de kerstvakantie nou fijner dan lekker lezen in je luie stoel? Toevallig hebben we daarvoor dé perfecte leestip: de special ‘Houvast’, die vandaag verschijnt bij Libelle. Vol hartverwarmende, inspirerende en ontroerende verhalen over het verschil dat we samen maken in de levens van kinderen met een handicap. 

Download en lees ‘Houvast’

In ‘Houvast’ lees je onder andere over Nataniyem en Kalamin, twee jongens uit Ethiopië. Allebei zijn ze geboren met dezelfde aandoening, maar waar de een vroegtijdig steun en zorg op maat kreeg, moest de ander daar lang op wachten. In een aangrijpend dubbelportret – geschreven door onze medewerker Godelief Swank – zie je welk verschil dat maakt en dat het cruciaal is dat kinderen met een handicap zo snel mogelijk onze steun krijgen.

Dat lees je ook in verhalen uit India, Kameroen en Oeganda. Zo vertelt Glory Agho van onze partnerorganisatie in Kameroen over haar strijd voor gelijke rechten en kansen voor kinderen met een handicap. “Met het Liliane Fonds werken we om de beschikbaarheid en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Zodat deze kinderen op tijd gezien worden en steun op maat krijgen”, vertelt Glory.

Je vindt ‘Houvast’ nu in de kiosk als speciale bijlage bij Libelle. Of lees ‘m online op onze website:

Download ‘Houvast’