Shahzad op school bij het buitenspelen

Nieuwe gezichten in de Raad van Toezicht

13 september 2023

Thos Gieskes is per 1 september 2023 voorzitter van de Raad van Toezicht van het Liliane Fonds en MIVA. Wouter Reuvers trad recent toe als lid van de Raad van Toezicht. Thos en Wouter stellen zich graag aan je voor.

Thos Gieskes
In de loopbaan van Thos Gieskes (61) stonden mensen en hun ontwikkeling altijd centraal. Opgeleid als ontwikkelingseconoom aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, leidde Thos Gieskes onder andere 27 jaar de nationale takken van Rabobank in Chili, Australië en Nieuw-Zeeland. En ook was hij 4 jaar algemeen directeur van sociaal investeerder Oikocredit International. Nu zet hij een volgende stap op zijn internationale carrière-pad en volgt hij Jannie Riteco op als voorzitter van de raad van toezicht. Jannie blijft lid van de Raad van Toezicht.

Thos: “Deze toezichthoudende rol is voor mij de logische volgende stap in mijn loopbaan, na ruim dertig jaar in leidinggevende functies te hebben gewerkt. Bij het Liliane Fonds en MIVA kan ik vanuit die nieuwe rol een bijdrage leveren aan wat mij erg interesseert, namelijk kansen geven aan mensen. En wat is er mooier om dat te doen voor kinderen, die nog aan het begin van hun leven staan? Dat past ook de rol die ik als toezichthouder heb: naar de toekomst kijken en ooghouden voor de middellange termijn. En de internationale context spreekt mij natuurlijk ook erg aan.”

“Inmiddels heb ik kennisgemaakt met een aantal mensen in de organisatie, maar het is niet mijn rol om heel erg op de voorgrond te treden. Erik Ackerman is de ‘dirigent’ van het ‘orkest’, ik ga niemand voor de voeten lopen.”

“Ik heb al gemerkt dat het plezierig is om hier op kantoor in ’s-Hertogenbosch rond te lopen. De mensen die hier werken geven het gevoel dat ze hier heel graag willen zijn. Overigens kende ik het Liliane Fonds al wel een beetje; mijn vrouw is namelijk al een hele poos donateur.”

Wouter Reuvers
Wouter Reuvers volgde recent Albert Rommers op als lid van de Raad van Toezicht van het Liliane Fonds en MIVA. Gedurende ruim 16 jaar werkte Wouter als accountant bij EY (voorheen Ernst & Young). Momenteel is hij specialist gezondheidszorg bij consultancybureau Vanberkel Professionals.

Wouter: “Als consultant leg ik me toe op de zorgsector en overheid. Ik vind het belangrijk dat mijn werk ertoe doet. Ik wil meehelpen om een gelijkwaardiger speelveld te creëren in de maatschappij. Ikzelf heb al het geluk van de wereld met waar ik ben geboren en de kansen die ik heb gehad. Hoe mooi is het om dat door te geven, een blijvende verandering op gang te brengen in iemands leven.”

“Mijn vrouw kwam een aantal jaren geleden door een ongeluk in een rolstoel. Ze is docente en staat energiek in het leven. Door haar ervaring in haar rolstoel zie ik dat Nederland een relatief goed ‘level playing field’ heeft voor mensen met een handicap, ook al is het nog niet perfect. Op veel plekken in de wereld is er  meer werk aan de winkel voordat mensen met een handicap echt dezelfde kansen hebben. Ik ben blij dat deze kans op mijn pad kwam, hierin kan ik mijn wens invullen om maatschappelijk actief te zijn. Deze rol voelt voor mij als een warme jas.”

“Vanuit mijn achtergrond en ervaring, heb ik met name een toezichthoudende rol op het financiële vlak. Maar ik heb natuurlijk oog voor veel meer, ik zie heel mooie ontwikkelingen en resultaten waar iedereen in deze organisatie trots op mag zijn. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van uitmaak.”

Over de Raad van Toezicht
Stichting Liliane Fonds en Stichting MIVA vormen sinds 2018 een personele unie: de Raden van Toezicht van beide organisaties bestaan uit dezelfde voorzitter en leden. Naast Thos Gieskes en Wouter Reuvers maken Jannie Riteco, Annika Galle, Emine Kaya, en Piet Kuijper deel uit van de Raad van Toezicht.