Eva en Jefri

Eva Eikhout en Liliane Fonds in speciale uitzending Tijd voor MAX op 30 april

11 april 2024

“Hoop doet leven. En als het Liliane Fonds iets brengt, dan is het hoop. Vanuit hoop kunnen mensen, kinderen of ouders weer dromen”, zegt programmamaker Eva Eikhout.

Maar als je geboren bent met een handicap op een van de armste plekken van de wereld, kun je dan nog dromen? In een speciale uitzending van Tijd voor MAX op dinsdag 30 april vertelt Eva over haar ontmoetingen met Kolbi (3) en Jefri (11) uit Indonesië, die beiden een handicap hebben en opgroeien in armoede.

Ontwikkelen

Eva Eikhout werd geboren met haar ledematen grotendeels afwezig. Zij vertelt vaak over de hindernissen die zij doorstaat wegens haar lichamelijke beperking en wil anderen daarmee inspireren. Doordat zij in Nederland direct steun op maat kreeg, en ze ook door haar ouders geaccepteerd en gesteund werd, kon Eva zich goed ontwikkelen.

Voor kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld, is dat heel anders. Meestal krijgen zij niet snel de ondersteuning die zij nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Terwijl de eerste vijf levensjaren cruciaal zijn. Hoe eerder je ingrijpt, hoe groter het verschil is dat je kunt maken voor een kind met een handicap.

Steun op maat

Zoals veel andere kinderen wachten Kolbi en Jefri al lang op die steun op maat. Eva vertelt in Tijd voor MAX hoe het Liliane Fonds samen met zijn partner in Indonesië het tij keert voor Kolbi en Jefri. En samen maken zij de juiste steun mogelijk voor nog veel meer kinderen.

“Dus het Liliane Fonds is super belangrijk voor alle kinderen”, zegt Eva. “Met wat voor beperking dan ook.”

Kijk naar Tijd voor MAX

Dinsdag 30 april
Om 17.10 uur bij MAX op NPO 1