Yvan en CBR-student Cynthia

Metgezellen

3 oktober 2023

Op weg naar betere revalidatiezorg in Kameroen

Vandaag verschijnt een speciale bijlage van dagblad Trouw. Hierin lees je alles over ons partnerschap met AFAS Foundation en Cameroon Baptist Church Health Services (CBCHS). Samen transformeren we de revalidatiezorg in Kameroen. Hoe? Met de ontwikkeling van revalidatieopleidingen van hoge kwaliteit én de bouw van een modern, toegankelijk opleidingscentrum. De naam van ons ambitieuze programma: Zorgkompas.

Lees in de speciale bijlage onder andere persoonlijke verhalen van studenten, zoals het indrukwekkende verhaal van de 15-jarige Yvan. En nog heel veel meer over het programma Zorgkompas.

Bekijk hier de speciale bijlage

De behoefte aan revalidatiezorg in Kameroen is gigantisch: door ontwrichtende armoede, gewelddadige conflicten, een exploderend aantal verkeersslachtoffers en een toename van natuurrampen hebben zo’n 3,9 miljoen inwoners een handicap.

Op een bevolking van 28 miljoen mensen telt het land zo’n 250 fysiotherapeuten, één op elke 112.000 inwoners. Daar komt bij dat opleidingen voor revalidatiezorg, áls ze er al zijn, kwalitatief ver onder de maat zijn. Zoals zo vaak staan kinderen met een handicap achter in de rij.