Kinderen - met en zonder handicap - uit Kampala, Oeganda poseren trots voor de camera.

Wie we helpen

Ook kinderen met een handicap moeten mee kunnen doen, thuis en in hun gemeenschap. Maak hier kennis met een aantal van deze kinderen.

 • Tandarts Justine tovert een lach op jouw gezicht

  Als klein meisje had Justine (25) uit Oeganda nooit durven dromen om als tandarts af te studeren. En dat nog wel met een dubbele handicap….

  Tandarts Justine tovert een lach op jouw gezicht
 • Ethny met haar moeder

  De stilte werd doorbroken voor Ethny

  Toen Ethny (6) uit Guatemala drie jaar oud was, kon zij nog steeds niet praten. Haar ouders namen haar mee naar de dokter en het meisje bleek doof.

  De stilte werd doorbroken voor Ethny
 • Arnold met handicap gaat naar school

  Arnold doet het goed op school

  Arnold, geboren met een afwijking aan zijn benen, kan mede dankzij het Liliane Fonds nu naar school gaan en heeft hij toegang gekregen tot de medische hulpmiddelen die van groot belang zijn voor zijn reis naar zelfstandigheid.

  Arnold doet het goed op school
 • Franck en zijn broers

  Franck staat midden in het leven

  Franck houdt ervan om in het middelpunt te staan. Maar door zijn handicap staat hij soms aan de zijlijn. Dat doet hem veel meer pijn dan de plagerijen van andere kinderen.

  Franck staat midden in het leven
 • Sayantani met moeder

  School is een bevrijding voor Sayantani

  Sayantani wilde heel graag naar school. Maar omdat ze een hersenbeschadiging (cerebrale parese) heeft, werd ze helaas afgewezen. Gelukkig kwamen ze in contact met Sanchar, een partnerorganisatie van het Liliane Fonds.

  School is een bevrijding voor Sayantani
 • Yvan met moeder

  Yvan volgt zijn dromen

  Yvan heeft een aandoening waardoor zijn botten zich niet goed ontwikkelen en heel gemakkelijk breken. Toch is hij veel krachtiger dan je misschien zou verwachten.

  Yvan volgt zijn dromen

Meedoen is geen gunst. Het is een basisrecht.

Van alle kinderen met een handicap, woont 80% in de armste streken van Afrika, Azië en Latijns- Amerika. Dat zijn ten minste 40 miljoen kinderen. Buitengesloten, kansloos en veel vaker dan anderen slachtoffer van verwaarlozing, misbruik en geweld. Dit staat haaks op hun rechten en zij worden belemmerd door uitsluiting en stigma’s.

Over onze toekomstdroom