Onze partners blijven hulp bieden tijdens coronacrisis

Covid-19 vormt een gezondheidsgevaar voor de hele wereld. In de extreem arme gebieden waar wij actief zijn, staat een grote ramp te gebeuren. Families wonen vaak dicht op elkaar, stromend water is er niet. Mensen hebben geen zorgverzekering. Toegang tot zorg en voldoende faciliteiten in de ziekenhuizen zijn hoe dan ook een groot probleem. Er is geen vangnet tegen werkloosheid. Voor velen betekent niet werken: geen eten.

Ook in deze extreme situatie van angst en onzekerheid blijven onze lokale partners zoeken naar manieren om kinderen met een handicap te ondersteunen. Geen lockdown die hen tegenhoudt.

Coronapreventie in Kenia

 

De medwerkers van een van onze partnerorganisaties in Kenia bezoeken elke dag arme gezinnen van kinderen en jongeren met een handicap. Ze geven voorlichting over coronapreventie en delen hygiënematerialen uit.

Voor kinderen met een mentale handicap is het moeilijk om te begrijpen hoe zij zich tegen het virus kunnen beschermen.

Voorlichtingsprogramma in India

 

In de staat Jharkhand in het oosten van India verzorgt een van onze partnerorganisaties een voorlichtingsprogramma in het kader van coronapreventie. Hygiëne, beschermingsmaterialen en het houden van afstand komen aan bod.

 

Creëren van bewustzijn in Benin

 

Onze strategische partnerorganisatie in Benin werkt samen met het Rode Kruis en de overheid om mensen bewust te maken van het gevaar van het coronavirus.

Medewerkers en directie van onze strategische partnerorganisatie gaan letterlijk de straat op om mensen te informeren. Zo ook hier op de markt in Cotonou, een grote havenstad in het zuiden van het land.

Vivian uit de Filippijnen biedt zelf hulp

 

Vivian (25, foto links) heeft een prothese. Ze werkt als P&O-medewerker en doet ook vrijwilligerswerk bij de partnerorganisatie die haar ooit begeleidde.

Dankbaar voor de steun die zij zelf kreeg, zet Vivian zich nu extra in. Ze deelt voedsel uit aan gezinnen van kinderen met een handicap die nu geen inkomen hebben.

Toch les in Sierra Leona

 

Ook in Sierra Leone zijn de meeste scholen dicht. Waarom zitten deze kinderen dan toch in de klas? Dankzij onze toegewijde partner.

Om te voorkomen dat kinderen met een handicap geïsoleerd thuis komen te zitten, zorgen zij voor onderwijs. Uiteraard met social distance.