Zusje helpt verstandelijk beperkte Pamela (Oeganda)

Maak uw giften aftrekbaar

Steun ons met belastingvoordeel

Als u het Liliane Fonds voor langere tijd wilt steunen, kunt u uw giften aftrekbaar maken voor de Belastingdienst. U regelt dit gemakkelijk door een schenkingsovereenkomst te tekenen. Vul hem direct in, of lees eerst meer over hoe u uw giften fiscaal aftrekbaar maakt.

Hoe zit het precies met giften en belasting?

Giften hebben voor de belasting een speciale status. U hoeft over uw donatie bijvoorbeeld geen btw te betalen. En wanneer u een schenkingsovereenkomst tekent waarmee u uw giften voor langere tijd vastlegt, zijn ze aftrekbaar van uw inkomen. Door deze giftenaftrek betaalt u jaarlijks minder inkomstenbelasting. Als u geen overeenkomst tekent, zijn uw schenkingen aan goede doelen aftrekbaar als ze opgeteld een bepaald percentage van uw inkomen vormen.

De veldwerker en Richi hebben een goede band
 • Uw belastingvoordeel is ook voordelig voor ons

  Voor het Liliane Fonds is het eveneens gunstig als u uw donaties bij de Belastingdienst vastlegt. Er blijft met dezelfde netto betaling immers meer geld over voor het goede doel. Daarnaast zijn wij dankzij uw overeenkomst voor langere termijn verzekerd van uw steun, wat ons in staat stelt om betere plannen en begrotingen te maken om gehandicapte kinderen in arme landen te blijven helpen.

 • Onder welke voorwaarden zijn giften aftrekbaar?

  Giften zijn fiscaal aftrekbaar als u voor ten minste vijf jaar lang een vast bedrag per jaar schenkt, en dit vastlegt in een overeenkomst. Ook als u jaarlijks meer dan 1% van uw belastbaar inkomen aan goede doelen schenkt, kunt u dit van uw inkomen aftrekken. Let wel op dat donaties aan goede doelen alleen aftrekbaar zijn als het doel in kwestie een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Het Liliane Fonds voldoet al vele jaren (sinds 2008) aan deze voorwaarde, waardoor u met belastingvoordeel aan ons kunt doneren.

Zo kan belastingvoordeel op uw donaties er uit zien

Met een schenkingsovereenkomst kost uw gift u netto minder dan het Liliane Fonds ontvangt. In de voorbeelden ziet u hoe uw belastingvoordeel op donaties er in de praktijk uit kan zien.

Regel uw giftenaftrek gemakkelijk zelf

Uw giftenaftrek regelt u gemakkelijk zelf zonder notaris. Download het formulier en maak het meteen in orde!

Download schenkingsovereenkomst Toelichting
 • ANBI-status Liliane Fonds

  Het Liliane Fonds heeft al een ANBI-status sinds 2008. Ons fiscaal nummer/RSIN is 0073.76.327. Wilt u meer weten over onze ANBI-status? Ga naar de pagina met onze ANBI-gegevens.

 • Meer informatie over schenken en belasting?

  Hebt u nog vragen over schenkingen en belasting? Wij vertellen u graag meer over periodieke schenkingen. Bel 0800 – 7 800 800 of stuur een e-mail naar schenking@lilianefonds.nl.