Zusje helpt verstandelijk beperkte Pamela (Oeganda)

Maak jouw giften aftrekbaar

Steun ons met belastingvoordeel

Als jij het Liliane Fonds voor langere tijd wilt steunen, kunt je jouw giften aftrekbaar maken voor de Belastingdienst. Je regelt dit gemakkelijk door een schenkingsovereenkomst te tekenen. Vul hem direct in, of lees eerst meer over hoe je jouw giften fiscaal aftrekbaar maakt.

Hoe zit het precies met giften en belasting?

Giften hebben voor de belasting een speciale status. Je hoeft over jouw donatie bijvoorbeeld geen btw te betalen. En wanneer je een schenkingsovereenkomst tekent waarmee je jouw giften voor langere tijd vastlegt, zijn ze aftrekbaar van jouw inkomen. Door deze giftenaftrek betaal je jaarlijks minder inkomstenbelasting. Als je geen overeenkomst tekent, zijn je schenkingen aan goede doelen aftrekbaar als ze opgeteld een bepaald percentage van jouw inkomen vormen.

De veldwerker en Richi hebben een goede band
 • Jouw belastingvoordeel is ook voordelig voor ons

  Voor het Liliane Fonds is het eveneens gunstig als je jouw donaties bij de Belastingdienst vastlegt. Er blijft met dezelfde netto betaling immers meer geld over voor het goede doel. Daarnaast zijn wij dankzij jouw overeenkomst voor langere termijn verzekerd van jouw steun, wat ons in staat stelt om betere plannen en begrotingen te maken om gehandicapte kinderen in arme landen te blijven helpen.

 • Onder welke voorwaarden zijn giften aftrekbaar?

  Giften zijn fiscaal aftrekbaar als je voor ten minste vijf jaar lang een vast bedrag per jaar schenkt, en dit vastlegt in een overeenkomst. Ook als je jaarlijks meer dan 1% van uw belastbaar inkomen aan goede doelen schenkt, kunt je dit van jouw inkomen aftrekken. Let wel op dat donaties aan goede doelen alleen aftrekbaar zijn als het doel in kwestie een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Het Liliane Fonds voldoet al vele jaren (sinds 2008) aan deze voorwaarde, waardoor je met belastingvoordeel aan ons kunt doneren.

Zo kan belastingvoordeel op jouw donaties er uit zien

Met een schenkingsovereenkomst kost jouw gift je netto minder dan het Liliane Fonds ontvangt. In de voorbeelden zie je hoe jouw belastingvoordeel op donaties er in de praktijk uit kan zien.

Belastingtarieven 2024

Regel jouw giftenaftrek gemakkelijk zelf

Jouw giftenaftrek regel je gemakkelijk zelf zonder notaris. Download het formulier en maak het meteen in orde!

Download schenkingsovereenkomst Toelichting
 • ANBI-status Liliane Fonds

  Het Liliane Fonds heeft al een ANBI-status sinds 2008. Ons fiscaal nummer/RSIN is 0073.76.327. Wil je meer weten over onze ANBI-status? Ga naar de pagina met onze ANBI-gegevens.

 • Meer informatie over schenken en belasting?

  Hebt je nog vragen over schenkingen en belasting? Wij vertellen je graag meer over periodieke schenkingen. Bel 0800 – 7 800 800 of stuur een e-mail naar schenking@lilianefonds.nl.