Jareth en zijn vriend

Over Liliane Fonds

Meedoen is geen gunst maar een basisrecht. Kinderen met een handicap, waar ook ter wereld, horen erbij.

Dit zijn wij

Bij het Liliane Fonds zetten medewerkers zich dagelijks in voor een betere toekomst voor kinderen met een handicap in de armste landen van de wereld. We doen dit samen met lokale partnerorganisaties. De oprichtster van het Liliane Fonds is Liliane Brekelmans.

De oorsprong van het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds is ontstaan uit een particulier initiatief van Liliane en Ignaas Brekelmans-Gronert. Op Sumatra ontmoette Liliane in 1976 Agnes, een Indonesisch meisje dat net als zijzelf een handicap had aan haar benen als gevolg van polio. Liliane wilde haar op weg helpen naar onafhankelijkheid. In 1980 mondde de actie uit in een stichting: het Liliane Fonds.

Ontstaansgeschiedenis
Liliane en Ignaas

Bestuur en toezicht

Het Liliane Fonds wordt bestuurd volgens het Raad van Toezichtmodel. Dit betekent dat ‘bestuur en uitvoering’ zijn gescheiden van ‘toezicht’. De directeur-bestuurder en de Raad van Toezicht hebben verschillende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

Bestuur en toezicht
Verstandelijk beperkte Javier (Bolivia) bij grootouders
 • Jaarverslag

  In 2020 kregen 65.502 kinderen met een handicap de ondersteuning die zij verdienen. Benieuwd hoe wij dat doen? Bekijk ons meest recente inhoudelijke en financiële jaarverslag.

  Bekijk onze jaarverslagen
  Jaarverslag
 • Meerjarenbeleidsplan 2022-2025

  Het kind staat altijd centraal in ons beleid en in alles wat we doen. Dat was zo, dat is zo en dat blijft zo, want we willen dat kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden volwaardig meedoen.

  Bekijk de samenvatting van ons Meerjarenbeleidsplan 2022-2025
  Meerjarenbeleidsplan 2022-2025
 • Beleggingsbeleid

  Het Liliane Fonds heeft, na zorgvuldige overwegingen en onderzoeken, besloten om vanaf juli 2021 een deel van zijn vermogen defensief en duurzaam te beleggen en het beleggingsrisico zo veel mogelijk te spreiden.

  Bekijk het beleggingsbeleid
  Beleggingsbeleid