Medewerkers en vrijwilligers Liliane Fonds

Over Liliane Fonds

Meedoen is geen gunst maar een basisrecht. Kinderen met een handicap, waar ook ter wereld, horen erbij.

Dit zijn wij

Bij het Liliane Fonds zetten medewerkers zich dagelijks in voor een betere toekomst voor kinderen met een handicap in de armste landen van de wereld. We doen dit samen met lokale partnerorganisaties. De oprichtster van het Liliane Fonds is Liliane Brekelmans.

De oorsprong van het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds is ontstaan uit een particulier initiatief van Liliane en Ignaas Brekelmans-Gronert. Op Sumatra ontmoette Liliane in 1976 Agnes, een Indonesisch meisje dat net als zijzelf een handicap had aan haar benen als gevolg van polio. Liliane wilde haar op weg helpen naar onafhankelijkheid. In 1980 mondde de actie uit in een stichting: het Liliane Fonds.

Ontstaansgeschiedenis
Liliane en Ignaas

Bestuur en toezicht

Het Liliane Fonds wordt bestuurd volgens het Raad van Toezichtmodel. Dit betekent dat ‘bestuur en uitvoering’ zijn gescheiden van ‘toezicht’. De directeur-bestuurder en de Raad van Toezicht hebben verschillende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

Bestuur en toezicht
Verstandelijk beperkte Javier (Bolivia) bij grootouders

Beleggingsbeleid

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereldwijde inclusieve samenleving waar kinderen en jongeren met een handicap de best mogelijke kwaliteit van leven genieten. Dit is mogelijk dankzij de samenwerking met deskundige lokale partnerorganisaties én dankzij de steun van trouwe donateurs. Zonder hun financiële bijdragen zou het Liliane Fonds niet in staat zijn om zijn doelstelling te behalen.

Beleggingsbeleid
Keithly uit de Filippijnen steekt haar duim op