Jareth en zijn vriend

Over Liliane Fonds

Meedoen is geen gunst maar een basisrecht. Kinderen met een handicap, waar ook ter wereld, horen erbij.

Dit zijn wij

Bij het Liliane Fonds zetten medewerkers zich dagelijks in voor een betere toekomst voor kinderen met een handicap in de armste landen van de wereld. We doen dit samen met lokale partnerorganisaties. De oprichtster van het Liliane Fonds is Liliane Brekelmans.

De oorsprong van het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds is ontstaan uit een particulier initiatief van Liliane en Ignaas Brekelmans-Gronert. Op Sumatra ontmoette Liliane in 1976 Agnes, een Indonesisch meisje dat net als zijzelf een handicap had aan haar benen als gevolg van polio. Liliane wilde haar op weg helpen naar onafhankelijkheid. In 1980 mondde de actie uit in een stichting: het Liliane Fonds.

Ontstaansgeschiedenis
Liliane en Ignaas
 • Johana lacht

  Integriteit en kindveiligheid

  Het integriteitsbeleid beschrijft wat we doen om ongewenst gedrag te voorkomen, hoe dit gedrag gemeld kan worden en hoe we daar vervolgens mee omgaan. Onderdeel van ons integriteitsbeleid is ons ‘child safeguarding’-beleid.

  Integriteit en kindveiligheid
  Integriteit en kindveiligheid
 • Verstandelijk beperkte Javier (Bolivia) bij grootouders

  Bestuur en toezicht

  Het Liliane Fonds wordt bestuurd volgens het Raad van Toezichtmodel. Dit betekent dat ‘bestuur en uitvoering’ zijn gescheiden van ‘toezicht’. De directeur-bestuurder en de Raad van Toezicht hebben verschillende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

  Bestuur en toezicht
  Bestuur en toezicht
 • Keithly uit de Filippijnen steekt haar duim op

  Beleggingsbeleid

  Het Liliane Fonds heeft, na zorgvuldige overwegingen en onderzoeken, besloten om vanaf juli 2021 een deel van zijn vermogen defensief en duurzaam te beleggen en het beleggingsrisico zo veel mogelijk te spreiden.

  Beleggingsbeleid
  Beleggingsbeleid
 • Jaarverslag

  In 2022 kregen circa 50.000 kinderen met een handicap de ondersteuning die zij verdienen. Benieuwd hoe wij dat doen? Bekijk ons meest recente inhoudelijke en financiële jaarverslag.

  Bekijk onze jaarverslagen
  Jaarverslag
 • Meerjarenbeleidsplan 2022-2025

  Het kind staat altijd centraal in ons beleid en in alles wat we doen. Dat was zo, dat is zo en dat blijft zo, want we willen dat kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden volwaardig meedoen.

  Bekijk de samenvatting van ons Meerjarenbeleidsplan 2022-2025
  Meerjarenbeleidsplan 2022-2025