Actueel

 • Naomi

  'Gebroken' Naomi (7) is nu trots van dorp

  11 juni 2024 – “Een opmerkelijk succesverhaal in het streven naar erkenning en inclusiviteit van kinderen met een beperking.” Dat zag journalist Bob van Huët bij zijn recente bezoek aan Rwanda. In een prachtige reportage in Algemeen Dagblad vertelt Bob dit succesverhaal

  'Gebroken' Naomi (7) is nu trots van dorp
 • Nieuwsbrief: De droom van Latifat

  10 juni 2024 – Lees in de nieuwste editie van onze Nieuwsbrief Liliane het verhaal van Latifat, die ondanks haar dubbele handicap laat zien wat moed, doorzettingsvermogen en positieve ondersteuning kunnen bereiken. Lees ook over Kolbi (3), de reis van Eva Eikhout’s, en ontmoet voorvechter Glory Agho uit Kameroen.

  Nieuwsbrief: De droom van Latifat
 • Liliane Fonds medewerkers bedankt donateurs

  Jij krijgt onze handen op elkaar!

  30 mei 2024 – Op donderdag 23 mei trakteerde Omdenken-auteur Berthold Gunster onze donateurs op een speciale theatervoorstelling. Zo’n 300 mensen beleefden de voorstelling in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Via een livestream maakten nog veel meer mensen het vanuit huis mee.

  Jij krijgt onze handen op elkaar!
 • Erik Ackerman ondertekent verklaring

  Nieuwe stap richting gelijke kansen op de arbeidsmarkt

  27 mei 2024 – Werken aan een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft, begint op onze eigen werkvloer. Daarom onderschrijft het Liliane Fonds met overtuiging de Verklaring Gelijke Kansen van werkgeversvereniging AWVN en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

  Nieuwe stap richting gelijke kansen op de arbeidsmarkt
 • De meest kwetsbaren in de wereld kind van de rekening

  17 mei 2024 – Het Liliane Fonds maakt zich grote zorgen over de voorgenomen bezuinigingen van de nieuwe coalitie op ontwikkelingssamenwerking. De plannen in het regeerakkoord zorgen ervoor dat de meest kwetsbaren in de wereld de rekening gaan betalen, zoals kinderen met een handicap in arme en lage inkomenslanden.

  De meest kwetsbaren in de wereld kind van de rekening
 • Monique Velzeboer samen met Jean D’Amour en Nadine

  De dromen van toen: bijzonder weerzien in Rwanda

  14 mei 2024 – Fotografen Monique Velzeboer en Erma Rotteveel brachten twintig jaar geleden de toekomstdromen in beeld van kinderen met een handicap uit Rwanda. Nu, twintig jaar later, zochten zij enkele kinderen van toen weer op. Zijn hun dromen uitgekomen?

  De dromen van toen: bijzonder weerzien in Rwanda
 • Eva ontmoet Kolbi en haar mama

  Tijd voor MAX ziet de kracht in elk kind

  25 arpil 2024 – Tijd voor MAX geeft op dinsdag 30 april alle tijd aan kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld.

  Tijd voor MAX ziet de kracht in elk kind
 • Lancering Wereldbevolkingsrapport

  Luister naar de stem van jongeren met een handicap

  19 april 2024 – “Laten we zorgen voor inclusieve en toegankelijke gezondheidszorg en beleid waarbij de stem en ervaring van jongeren met een handicap betrokken worden.” Dit bepleitte onze collega Laura Honders tijdens de lancering van het wereldbevolkingsrapport van het United Nations Population Fund

  Luister naar de stem van jongeren met een handicap
 • Eka en Kolbi

  Laat de tijd niet stil staan

  18 april 2024 – Tijd maakt een wereld van verschil. Voor de kwetsbaarste kinderen, kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld, is tijd zelfs van levensbelang. Hoe eerder zij de juiste ondersteuning krijgen, hoe groter hun kans is op een goede toekomst.

  Laat de tijd niet stil staan