Kindaip en zijn vriend Mqynsong samen in de tuin

Wat we bereiken

Steun op maat voor ruim 57.000 kinderen met een handicap in 2021, dankzij 79.495 donateurs en 578 partnerorganisaties.

Download het Jaarverslag 2021

Afstand overbruggen

Meedoen in een samenleving vraagt om meer dan alleen directe kindhulp. Daarom investeren we in kennis en bewustwording van de omgeving, zodat meer kinderen profiteren van onze projecten. In 2021 hebben we:

 • Aljer uit de Filippijnen oefent thuis met lopen onder begeleiding van Lin, een CBR-veldwerker

  • Ruim 32.000 ouders betrokken bij de revalidatie van hun kind. We maken ouders ook weerbaar en zelfbewust, zodat ze zelf kunnen opkomen voor hun belangen.
 • Bao Khang krijgt bijles

  • Ongeveer 2.400 leraren ondersteund bij het geven van inclusief onderwijs. We zorgen voor aangepaste leermiddelen en lesmaterialen.
 • Social Inclusion Training at Isinya Technical Kenya

  • Bijna 3.500 lokale en bijna 1.500 nationale ambtenaren bereikt om de belangen van kinderen met een beperking te behartigen, onder andere op het gebied van gelijke rechten.
Het Liliane Fonds in 2021. Dankzij 79.495 donateurs en 578 partnerorganisaties konden wij samen steun op maat geven aan ruim 57.000 kinderen met een handicap.

Mijlpalen voor Lupita

Lupita (3) uit Nicaragua leert gebarentaal. Zo kan ze communiceren met anderen, ondanks haar gehoorverlies. De eerste mijlpaal was het moment waarop ze voor het eerst om water kon vragen. Dat succes werd met de hele familie gevierd. Inmiddels kan Lupita al kleuren aangeven en communiceren over belangrijke alledaagse activiteiten, zoals wassen, melk drinken en eten. En nog een mijlpaal: na lang wachten kreeg Lupita in maart 2021 eindelijk haar hoorapparaatjes.

Lees meer over Lupita
Lupita met haar gehoorapparaten

De kleurrijke toekomstdroom van Ruth

Ruth (23) uit Kenia ziet de toekomst al helemaal voor zich: dan runt ze haar eigen naaiatelier. Het Masai Technical Training Institute waar Ruth haar toekomst vormgeeft, is een van de onderwijsinstellingen die meedoen aan het driejarige werkgelegenheidsproject Work & Respect in Kenia, Ethiopië en Rwanda. Samen met onze strategische partnerorganisaties vergroten we structureel de kansen van jongeren met een handicap op de arbeidsmarkt.

Lees meer over Work & Respect
Ruth aan het werk
 • Investeren in kennis en ervaring

  In Zambia startten we samen met een strategische partner en drie partnerorganisaties een 4-jarig project om veldwerkers, vrijwilligers én ouders te betrekken bij de zorg van kinderen met een beperking. Kinderen worden nu sneller verwezen naar (para-)medici en ouders weten beter waar ze om hulp kunnen vragen.

  Lees meer op pagina 17 van het Jaarverslag

 • Telerevalidatie

  Dankzij de digitale ontwikkeling die in veel ontwikkelingslanden plaatsvindt, zijn er nieuwe mogelijkheden om zorg naar de mensen toe te brengen. India, een land 95 keer groter dan Nederland, experimenteert al een aantal jaren met Telerevalidatie. Veldwerkers van onze partner CHAI in Zuid-India krijgen instructies van een fysiotherapeut in de stad via WhatsApp of Skype.

  Lees meer op pagina 18 van het Jaarverslag

Wilt u meer weten?

Download het jaarverslag
 • Erkenning door CBF

  Het Liliane Fonds is door het CBF erkend als goed doel. Voor die erkenning gelden strenge criteria.

  Lees het CBF-Erkenningspaspoort
  Erkenning door CBF
 • Jaarverslagen

  Wilt u het uitgebreide Jaarverslag bekijken, inclusief jaarrekening? Of de Engelse vertaling van het Jaarverslag?

  Naar de Jaarverslagen-pagina
  Jaarverslagen