Justine

Wat we bereiken

Steun op maat voor ruim 46.000 kinderen met een handicap in 2023, dankzij 81.711 donateurs en 475 partnerorganisaties.

Download het Jaarverslag 2023

Investeren in kennis en bewustwording

Meedoen in een samenleving vraagt om meer dan alleen directe kindhulp. Daarom investeren we in kennis en bewustwording van de omgeving, zodat meer kinderen profiteren van onze projecten. In 2023 zijn er:

 • Franck en zijn broers

  • 46.224 kinderen geweest die holistische hulp op maat kregen. We maken ouders ook weerbaar en zelfbewust, zodat ze zelf kunnen opkomen voor hun belangen.
  • 22.160 ouders getraind in de verzorging en het begeleiden van hun kinderen, bij thuis-oefeningen of de begeleiding naar school.
 • Een-op-een begeleiding in Support Unit

  • 6.049 onderwijzers (inclusief onderwijs, gebarentaal en/of het geven van seksuele voorlichting) getraind. Ook werden 4.288 gezondheidsmedewerkers (vroege identificatie en gezinsgerichte revalidatie) opgeleid.

De uitweg voor Blessie

Het verhaal van Blessie (10) uit de Filippijnen is een sprekend voorbeeld van waarom we geen tijd mogen verliezen om kinderen steun op maat te bieden. Blessie is blind en heeft een verstandelijke beperking. In vrijwel alle dagelijkse dingen is ze afhankelijk van haar moeder. The Birthright Educators Foundation, onze partnerorganisatie in Manilla, biedt de oplossing. Een grondig onderzoek heeft aangetoond dat Blessie, met gerichte steun en therapie, uit haar isolement kan komen en zicht heeft op een betere toekomst.

Lees meer over Blessie
Blessie staat bij de muur

‘Hoe eerder je erbij bent, hoe beter’

Hiwot Dilnessa groeide op met een broer en zus met een handicap. “Ik heb gezien hoe zij werden buitengesloten.” Nu werkt Hiwot als assistent-coördinator bij Brothers of Good Works, een van onze partnerorganisaties in Ethiopië, om het stigma rondom handicaps te doorbreken. Ze organiseert traditionele koffieceremonies om ouders en buren te helpen de handicap van het kind te accepteren en te begrijpen. “We kunnen pas helpen als de ouders de handicap hebben geaccepteerd.”

Lees het hele verhaal van Hiwot Delnessa
Hiwot Dilnessa
 • De kracht van onderwijs

  Dit jaar werd het Liliane Fonds samen met het Vietnamese Research Center for Inclusion (RCI) genomineerd voor de belangrijke Zero Project Awardees voor inclusief onderwijs en ICT. Deze erkenning is een bewijs van de impact die het project heeft gehad op het bevorderen van inclusief onderwijs in Vietnam.

  Lees meer op pagina 22 van het Jaarverslag

 • De kracht van revalidatieopleidingen

  In Kameroen heeft maar liefst 86 procent van de kinderen en jongeren met een beperking geen toegang tot kwalitatief goede revalidatiezorg. Samen met onze partners hebben we inmiddels vier nieuwe, hoogwaardige revalidatieopleidingen ontwikkeld die voldoen aan de internationaal geldende kwaliteitsnormen. Zo wordt het tekort aan goede revalidatiezorg in Kameroen bij de basis aangepakt.

  Lees meer op pagina 24 van het Jaarverslag

Wil je meer weten?

Download het Jaarverslag
 • Erkenning door CBF

  Het Liliane Fonds is door het CBF erkend als goed doel. Voor die erkenning gelden strenge criteria.

  Erkenning door CBF
 • Jaarverslagen

  Wil je het uitgebreide Jaarverslag bekijken, inclusief jaarrekening? Of de Engelse vertaling van het Jaarverslag?

  Jaarverslagen