Sayantani met moeder

Wat we bereiken

Steun op maat voor circa 50.000 kinderen met een handicap in 2022, dankzij 72.041 donateurs en 537 partnerorganisaties.

Download het Jaarverslag 2022

Afstand overbruggen

Meedoen in een samenleving vraagt om meer dan alleen directe kindhulp. Daarom investeren we in kennis en bewustwording van de omgeving, zodat meer kinderen profiteren van onze projecten. In 2022 zijn er:

  • Jacob speelt met zijn vriend

    • 50.000 kinderen geweest die holistische hulp op maat kregen. We maken ouders ook weerbaar en zelfbewust, zodat ze zelf kunnen opkomen voor hun belangen.
  • Fredric en moeder

    • 4700 ouders getraind in de verzorging en het begeleiden van hun kinderen, bij thuis-oefeningen of de begeleiding naar school.
  • Esther bij de fysiotherapeut

    • 3600 onderwijzers (inclusief onderwijs, gebarentaal en/of het geven van seksuele voorlichting) getraind. Ook werden 1200 gezondheidsmedewerkers (vroege identificatie en gezinsgerichte revalidatie) opgeleid.

Shahzad: vriend van iedereen

Shahzad  (6) uit India heeft het syndroom van down. Door zijn beperking kan hij (nog) niet praten, maar zijn klasgenoten hebben hem geaccepteerd. Hun vriendschap wordt niet belemmerd door zijn beperkingen. Zoals de juf zegt: hij is bevriend met iedereen. Ook zijn moeder krijgt de juiste ondersteuning in hoe ze haar zoon weer het best kan ondersteunen. Samen doen ze fysiotherapie en spelenderwijs oefenen ze ook zijn fijne motoriek.

Lees meer over Shahzad
Shahzad op school bij het buitenspelen

Esther kreeg een prothese

Net als Esther hebben In Rwanda veel kinderen een prothese of orthese nodig. Die hulpmiddelen zijn kostbaar en worden niet vergoed. Ook worden protheses vaak nog gemaakt met verouderde technieken. Kortom: de kinderen krijgen wondjes en ontstekingen. Samen met onze partners in binnen- en buiteland zijn we een traject gestart in Rwanda om de overheid ervan te overtuigen dat protheses opgenomen moeten worden in de Rwandese volksverzekering. Met succes! In 2022 is medische zorg die geleverd wordt door gespecialiseerde revalidatie en orthopedische ziekenhuizen opgenomen in de CBHI-verzekering.

 

Lees meer over hoe dit precies zit
Esther kreeg een prothese
  • Make Way

    In het programma Make Way werken we aan effectieve belangenbehartiging op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheidsrechten (SRGR) voor kwetsbare jongeren. We versterken hun lobbycapaciteiten, zodat zij toegang krijgen tot de juiste informatie en leren op te komen voor hun rechten.

    Lees meer op pagina 24 van het Jaarverslag

  • Telerevalidatie

    Dankzij de ontwikkeling van telerevalidatie werken gezondheidswerkers in afgelegen regio’s samen met artsen of therapeuten in een stad. Via een online verbinding kijken die deskundigen van grote afstand mee naar de situatie van het kind en maken een behandelplan. Daarmee gaat de gezondheidswerker op locatie aan de slag. De voortgang wordt online bijgehouden en waar nodig aangepast.

    Lees meer op pagina 36 van het Jaarverslag

Wilt u meer weten?

Download het jaarverslag
  • Erkenning door CBF

    Het Liliane Fonds is door het CBF erkend als goed doel. Voor die erkenning gelden strenge criteria.

    Lees het CBF-Erkenningspaspoort
    Erkenning door CBF
  • Jaarverslagen

    Wilt u het uitgebreide Jaarverslag bekijken, inclusief jaarrekening? Of de Engelse vertaling van het Jaarverslag?

    Naar de Jaarverslagen-pagina
    Jaarverslagen