Uw nalatenschap geeft kinderen toekomst

Het Liliane Fonds steunt kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld. Ons werk is hard nodig en zal dat ook nog zijn over 10 of 25 jaar. Eenderde van onze steun aan kinderen is mogelijk door erfenissen en legaten. Duizenden kwetsbare kinderen danken hun levensgeluk aan een testament.

Spreekt die gedachte u aan? Neem het Liliane Fonds dan op in uw testament.

Uw vraag is welkom

Juist als het gaat om uw erfenis voor een goed doel, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuzes maakt en dat alles goed is geregeld. Heeft u vragen over de bestemming of besteding van uw nalatenschap of wilt u meer weten over testamenten, erfrecht en erfbelasting? Aarzel dan niet om vrijblijvend onze informatiebrochure aan te vragen. Of bel met Fien van Halder, onze adviseur schenken en nalaten, op telefoonnummer 0800 - 7 800 800 (gratis).

Ga naar het aanvraagformulier

Erfstelling of legaat

U kunt het Liliane Fonds benoemen tot (mede-)erfgenaam. Dat regelt u met een bepaling in uw testament: de erfstelling. Ook kunt u ons een geldbedrag schenken: een legaat. Dat kan via uw testament of via een aanvulling op het testament: de legaatakte. Deze kunt u ook gebruiken als u geen testament heeft. Een legaatakte kunt u eenvoudig opstellen bij DoeHetZelfNotaris.nl. U vult uw persoonlijke gegevens en het bedrag in, en u verstuurt de akte online naar de dichtstbijzijnde DoeHetZelfNotaris. Deze neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken voor de ondertekening. Een legaatakte kost slechts € 125. Voor legaten vanaf € 1000 vergoedt het Liliane Fonds desgewenst de kosten van de akte. Daarvoor stuurt u een kopie van de akte en van de notarisfactuur en uw IBAN naar nalaten@lilianefonds.nl.

Stel hier uw legaatakte op

Persoonlijk gesprek

Vindt u het prettig om in een persoonlijk gesprek uw vragen te stellen? Dat kan. Onze testamentadviseur en voormalig Liliane Fonds-directeur Geert Dollevoet komt graag bij u langs om ze te beantwoorden.

Ga naar het aanvraagformulier

Bijzondere mogelijkheden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een bijzondere bestemming van uw nalatenschap, zoals een Fonds op Naam, fiscale constructies of de mogelijkheid om het Liliane Fonds tot uw executeur te benoemen? Laat het ons weten.

Ga naar het aanvraagformulier

Gratis Erfenisdossier

Wij hebben voor u een gratis Erfenisdossier. Daarmee maakt u gemakkelijk een overzicht van uw bezittingen, financiën, verzekeringen, lidmaatschappen en dergelijke. Heel praktisch als u een testament op wilt stellen.

Ga naar het aanvraagformulier

Geen erfbelasting

Het Liliane Fonds is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat wij geen erf- en schenkbelasting hoeven te betalen. Van wat u het Liliane Fonds nalaat, gaat niets naar de fiscus.

ANBI-logo

Met mijn testament draag ik bij aan het levensgeluk van kinderen met een handicap in de armste landen van de wereld. Dat is een mooie gedachte.

Meer weten over nalaten?

Ontvang onze brochure over nalaten of het handige Erfenisdossier.

•  Vul het aanvraagformulier in
 

Over ons werk

Weet u niet precies wat het Liliane Fonds doet en hoe we dat aanpakken? Leer ons (nog) beter kennen.

•  Brochure Liliane Fonds
•  Jaarverslag
•  Jaarbeeld

Heeft u nog vragen?

Wilt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Of wilt u graag meer informatie? Dan kunt u bij mij terecht.

Fien van Halder
0800 - 7 800 800
E-mail