Latifat

“Gooi deze baby maar weg”, zei haar oma

De 15-jarige Latifat werd geboren met een ernstige vorm van spina bifida (open rug) en hydrocefalie (waterhoofd). Haar familie dacht dat het meisje vervloekt was. In Nigeria worden kinderen met een beperking vaak gezien als een schande voor de familie en gediscrimineerd. Dat heeft verschrikkelijke gevolgen. Jij kan kinderen als Latifat helpen met een grote gift. 

Verstoten door haar familie

Latifats vader liet het gezin in de steek. Hij weigerde om voor een kind met een beperking te zorgen. Haar moeder bleef alleen achter met Latifat, haar broer en haar zus. Ze was ten einde raad en wist niet hoe ze haar kinderen moest onderhouden. “Gooi deze baby weg”, adviseerde de oma. “Anders kun je niet voor je andere kinderen zorgen.” Maar haar moeder gaf niet op.

Als dreumes geopereerd

Toen Latifat een jaar oud was, werd ze geopereerd. Ze kreeg een buisje in haar hoofd om het vocht af te voeren en daardoor kon ze zich geestelijk goed ontwikkelen. Maar haar onderlichaam bleef verlamd en ze kon helaas niet lopen. Zonder hulp kon Latifat niet naar school en werd ze ernstig gediscrimineerd.

Latifat wil dolgraag studeren

Het Liliane Fonds steunt Latifat met fysiotherapie, een rolstoel en schoolgeld. Latifat reist elke dag met de motortaxi naar school en heeft ook daar een rolstoel. Ze zit in de eerste klas van de middelbare school en haalt prachtige cijfers. Ze vertelt: “Mijn droom is om iets te bereiken in het leven. Ik wil rechten studeren en familierechtadvocaat worden.” Jouw steun is daarbij onmisbaar.

Geef een grote gift en help Latifat slagen

Latifat is een kanjer en ze heeft al veel stappen gezet, maar alleen met jouw hulp komt ze verder. Met een grote gift bied je kinderen zoals Latifat alles wat zij nodig hebben om te slagen in het leven. Van medische zorg tot vervoer en onderwijs. Mogen Latifat en andere kinderen rekenen op jouw hartverwarmende steun?

Ja ik geef een grote gift