Fedja en Anika kleuren samen

Ambassadeur Fedja van Huêt in Bangladesh

Acteur Fedja van Huêt is sinds 2019 ambassadeur van het Liliane Fonds. Fedja zag zelf het verschil dat het Liliane Fonds maakt in de levens van kinderen met een handicap. Hij bracht een bezoek aan projecten van onze lokale partners in Bangladesh.

Ontmoetingen met kinderen

Vooral de gesprekken met de kinderen en hun ouders maakten grote indruk op hem:

“Ik ontmoette Toiyba, een meisje van dertien, dat een hersenbeschadiging heeft. Als klein meisje kon ze alleen toekijken hoe de andere kinderen renden en speelden. Haar droom is om lerares te worden. En ik geloof dat ze haar droom gaat waarmaken. Ze gaat inmiddels naar school en als ik zie hoe gedreven ze is, dan heb ik geen enkele twijfel dat ze juf wordt.”

“Toiyba's droom is om lerares te worden. Ik heb geen enkele twijfel dat ze juf wordt.”
- Fedja

Kaart Bangladesh Het Liliane Fonds in Bangladesh

Kinderen met een handicap worden in Bangladesh vaak geconfronteerd met vooroordelen en discriminatie. Het is een hele uitdaging om denkbeelden ten positieve te veranderen. Het Liliane Fonds werkt in Bangladesh samen met strategische partnerorganisatie Disabled Rehabilitation and Research Association (DRRA). Zij komen met vele andere organisaties op voor de inclusie en rechten van mensen met een handicap.