Ruth is een13-jarig doof meisje

Lees de online special ‘Ik hoor erbij’

3 december 2021 

Kinderen met een handicap hebben het recht om mee te doen

Wereldwijd staan mensen vandaag op voor gelijke rechten en kansen voor iedereen. Want 3 december is de Internationale dag van mensen met een handicap. Wij vieren deze dag met de speciale bijlage ‘Ik hoor erbij’ bij dagblad Trouw.

Blijvende aandacht voor de positie van mensen met een handicap is hard nodig. Want hoewel meer dan 1 miljard mensen leven met een handicap (bron: WHO), is er in veel landen nog veel werk te verzetten voor iedereen écht gelijke en eerlijke kansen heeft.

“Inclusie is een mentaliteitskwestie”, zegt Brenda Kiema. Als de eerste disability inclusion officer aan de Tangaza University College in Nairobi leert zij staf en studenten anders denken over mensen met een handicap. Ze put daarbij uit eigen ervaring: Brenda overwon zelf grote obstakels die het gevolg zijn van haar handicap. “Ik voel een sterke innerlijke motivatie, een drive die me vooruit stuwt.”

Lees in de online special ‘Ik hoor erbij’ het verhaal van Brenda en over hoe het Liliane Fonds, ook na vandaag, blijft werken aan een wereld die open staat voor kinderen met een handicap.

Ook leest u in de special onder andere het verhaal van de 13-jarige Ruth die doof is en opgroeit in een van de armste buurten van Nairobi. En medewerkers en ambassadeurs van het Liliane Fonds vertellen over hun drijfveer om zich in te blijven zetten voor kinderen met een handicap, ook na vandaag.

Bekijk hier de speciale bijlage