Voorlichting op markt in Benin

Onze partners blijven hulp bieden tijdens coronacrisis

De coronacrisis heeft enorme impact op kinderen met een handicap in de extreem arme gebieden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika waar wij actief zijn. In veel landen zijn therapiecentra en scholen gesloten, kunnen therapeuten niet meer op huisbezoek of is medicatie niet meer verkrijgbaar. Ouders kunnen niet werken en geen voedsel meer betalen. Ook in deze extreme situatie van angst en onzekerheid blijven onze lokale partners zoeken naar manieren om kinderen met een handicap te ondersteunen. Geen lockdown die hen tegenhoudt.

 • Jongen met desinfecterende zeep in Kenia

  Coronapreventie in Kenia

  De medwerkers van een van onze partnerorganisaties in Kenia bezoeken elke dag arme gezinnen van kinderen en jongeren met een handicap. Ze geven voorlichting over coronapreventie en delen hygiënematerialen uit. Voor kinderen met een mentale handicap is het moeilijk om te begrijpen hoe zij zich tegen het virus kunnen beschermen.

 • Mondkapjes en social distance in India

  Voorlichtings- programma in India

  In de staat Jharkhand in het oosten van India verzorgt een van onze partnerorganisaties een voorlichtingsprogramma in het kader van coronapreventie. Hygiëne, beschermingsmaterialen en het houden van afstand komen aan bod.

 • Voorlichting op markt in Benin

  Creëren van bewustzijn in Benin

  Onze strategische partnerorganisatie in Benin werkt samen met het Rode Kruis en de overheid om mensen bewust te maken van het gevaar van het coronavirus. Medewerkers en directie van onze strategische partnerorganisatie gaan letterlijk de straat op om mensen te informeren. Zo ook hier op de markt in Cotonou, een grote havenstad in het zuiden van het land.

 • Voedsel voor gezinnen zonder inkomen in de Filippijnen

  Vivian uit de Filippijnen biedt zelf hulp

  Vivian (25, foto links) heeft een prothese. Ze werkt als P&O-medewerker en doet ook vrijwilligerswerk bij de partnerorganisatie die haar ooit begeleidde. Dankbaar voor de steun die zij zelf kreeg, zet Vivian zich nu extra in. Ze deelt voedsel uit aan gezinnen van kinderen met een handicap die nu geen inkomen hebben.

 • Onderwijs in Sierra Leone

  Toch les in Sierra Leona

  Ook in Sierra Leone zijn de meeste scholen dicht. Waarom zitten deze kinderen dan toch in de klas? Dankzij onze toegewijde partner. Om te voorkomen dat kinderen met een handicap geïsoleerd thuis komen te zitten, zorgen zij voor onderwijs. Uiteraard met social distance.

 • Hygiënematerialen aan families in Rwanda

  Hygiënematerialen aan families in Rwanda

  Onze Rwandese partnerorganisatie Nudor deelt waterreservoirs, voedsel en hygiënematerialen uit aan gezinnen van kinderen met een handicap. Ook organiseerden zij twee talkshows op de nationale tv en de radio over het recht van mensen met een handicap op gezondheidszorg.

Wilt u bijdragen aan de zorg voor kinderen met een handicap en hun families in deze extreme omstandigheden?

Doe een donatie