Kalamin Elias

De dromen van Nataniyem en Kalamin

Nataniyem (9) en Kalamin (5) uit Ethiopië

Twee jongens die veel met elkaar gemeen hebben, verschillen op een cruciaal punt van elkaar. Daardoor zet de een stappen vooruit, terwijl de ander stilstaat in zijn ontwikkeling.

Nataniyem en Kalamin wonen allebei dicht bij de hoofdstad van Ethiopië en zijn allebei geboren met dezelfde aandoeningen. Hun families en buren zeiden allemaal dat dit de schuld was van hun moeders. Die moeders zochten allebei vertwijfeld naar hulp. En daarin verschillen de jongens.

Kalamins moeder vond de hulp al snel. Hij kreeg de steun op maat en de zorg die hij nodig heeft. Op school zet hij nu zijn eerste stappen naar een toekomst waarin hij zijn dromen waarmaakt.
Nataniyem wil piloot worden, later als hij groot is.

Na een jarenlange, wanhopige zoektocht is hij inmiddels in beeld bij onze partnerorganisatie in Ethiopië. Die onderzoekt welke steun hij nodig heeft om zijn dromen alsnog waar te kunnen maken. Naar school gaan zou een eerste mooie stap zijn.

Hoe vroegtijdige steun op maat het verschil maakt, zie je in de video’s van de jongens:

Kalamin

Voor Kalamin (5) kwam hulp op tijd

Nataniyem

Nataniyem (9) wil naar school om piloot te worden

Nataniyem is nu in contact met onze partnerorganisatie in Ethiopië. Net als Kalamin krijgen hij en zijn moeder nu ook de steun op maat die ze nodig hebben.

Houvast

In ‘Houvast’, de speciale bijlage over het Liliane Fonds bij Libelle, lees je onder andere ook de verhalen van Kalamin en Nataniyem. En meer verhalen van bijzondere mensen uit Kameroen, India en Oeganda.

Download en lees ‘Houvast’

Helpt u ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Ethiopië te verbeteren?

Doneer nu